Tromsøregissør får 100.000

Eilif Bremer Landsend (20) får 100.000 kroner fra North Energy for å lage kortfilmen Kiki.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Tromsøgutten, som har laget film siden har var 12 år, vant North Energy sin filmkonkurranse som gikk ut på å komme opp med beste manus og produksjonsbeskrivelse til en kortfilm på temaet "nordlig energi" og assosiasjoner man kan legge til et slikt tema. Filmen skal lanseres på Nordkapp Filmfestival i september. North Energy er samarbeidspartner til både Nordkapp Filmfestival og Tromsø Internasjonale Filmfestival.

- Skuespillere blir blant andre Gard Eidsvold (En ganske snill mann), Cecilie Mosli, og svenske Jacob Nordenson (Luftslottet som sprengtes), forteller den unge filmskaperen. Filmen er planlagt å vare i 13 minutter.

Eilif beskriver seg selv som et resultat av blant annet Tvibit-miljøet, og gleder seg til en hektisk sommer med filminnspilling i Lofoten.

Drømmen er en dag å lage spillefilm med bare ungdom både foran og bak kamera. Og med premiere i Tromsø selvsagt.

Nå har han startet eget foretak - Redhead Productions - og filmen Kiki skal handle om en avdanka surfer som lever i campingvogn.

- Temaene er flere, men blant annet handler det om å gi og å få omsorg, noe som jo er viktig for oss alle, sier han.

Knut Erik Jensen er en av Nord-Norges store filmveteraner, og han ser potensial hos Eilif.

- Jeg setter pris på ungdommene som vil lage film. De er ennå ikke formet av systemet og kan bruke sin egen stemme. Jeg hilser dem velkommen, sier Jensen og synes det er stas at filmen Kiki skal få premiere på Nordkapp filmfestival i september.Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: