Neste helg skal medisinstudentenes årlige Oktoberfest gå av stabelen på Universitetet i Tromsø. Festen er et populært arrangement, med nytt tema for utkledning hvert år. I år er temaet sirkus og de 800 billettene ble solgt ut på knappe 24 timer. På Facebook informerer nå flere studenter at de er villige til å betale opp mot 500 kroner for en billett - som originalt kostet kun 200.

Web-TV: Se video fra temaslippet for årets Oktoberfest

System

- Vi har i år skrevet pris på billetten, slik at det er tydelig hva den egentlig koster. Dessuten har vi nummerert dem slik at de ikke kan kopieres. Vi oppfordrer til å ikke drive med svartebørssalg, sier Tor Ola Solberg, PR-ansvarlig for Oktoberfesten. Tidligere år har billettene gått for over 800 kroner på svartebørs, og Solberg er klar over at de ikke kan hindre folk i å selge billettene sine videre. - Jeg har ikke hørt om noen som har solgt billetter til høyere pris i år, men jeg har sett at folk er villige til å betale opp mot 500 kroner for en billett, sier Solberg.

Bildespesial: Se bilder fra temaslippet for årets Oktoberfest

Sletter

På Facebook-siden til Oktoberfesten er det flere som annonserer at de ønsker å kjøpe billetter.

- Vi tillater at folk spør om å få kjøpe billetter på våre Facebook-sider, men hvis noen forsøker å selge billetter der, sletter vi innlegget, sier Solberg. Styret har ikke lagt noen begrensninger for hvor mange billetter man får kjøpe av gangen. Sykepleierstudent Monica Rindal er en av dem som har skrevet inn på Facebook-siden, med spørsmål om noen har en billett til overs. - Jeg har ikke opplevd selv at noen ville selge billetter for høyere pris enn det billettene egentlig koster, men jeg har hørt om andre som har opplevd det, forteller hun.

STOR INTERESSE: Bilettene til årets Oktoberfest ble lagt ut for salg rette etter temalanseringen, og ble umiddelbart ettertraktet. Foto: Lars Marius Matre