Chatrine Halvorsen fra Tromsdalen jobber til vanlig som frisør og er for mange kjent fra hennes blogg om håndarbeid og interiør, men 1. desember i fjor lanserte hun sin egen nettbutikk, Chatrines Living Design. Så langt har responsen vært veldig bra.

– Jeg har egentlig strikket siden jeg var liten. For mange år siden begynte jeg å strikke uten mønster og la resultatet ut på bloggen min. Der fikk jeg veldig mange gode tilbakemeldinger og folk ville jeg skulle legge ut mønstrene eller lage en bok. I høst passet det seg slik og da fant jeg ut at jeg like greit skulle lage en nettbutikk. Selv om de fleste ikke har tid til å strikke i desember, har jeg solgt veldig godt nå den første tiden, forteller Halvorsen.

Trendy

I butikken selger hun sine egne strikkemønster, noen med tilhørende garnpakker og alle markert med garnanbefalinger og vanskelighetsgrad. I tillegg selger hun en del garn og strikkepinner. At strikking er trendy merker hun godt.

– Så langt har jeg fått bestillinger fra Finnmark i nord til Kristiansand i sør, så det er folk fra hele landet som er interesserte. Det er jo litt av fordelen med å være på nett, at man er tilgjengelig for alle. Det jeg driver med er jo nisjeprodukter, men strikking har gått fra å være veldig ukult til å bli trendy over de siste årene, sier hun.

Har store planer

I tiden som kommer vil hun fokusere på å videreutvikle nettbutikken sin med flere produkter og garn, og satser på å ha en vår – og høstmønsterkolleksjon hvert år.

– Det er ikke så mange her i landet som lager egne mønster så jeg tror jeg skiller meg ut der, men om jeg selv skal strikke og selge ferdige produkter får vi se an over tid. Det tar mye tid, men kanskje en gang i fremtiden. Vårkolleksjonen satser jeg på å ha klar rundt påsken, sier hun. Drømmen hennes er å kunne gjøre dette på fulltid.

– Jeg er i en spennende fase nå og alle muligheter er åpne, men det er klart at drømmen er å gjøre dette på fulltid. Jeg gleder meg også veldig til første gang jeg ser noen som bruker klær de selv har strikket etter mine mønster. Det kommer til å bli fantastisk, forteller Halvorsen.

WHITE ROSE: Denne er også blant de mest populære mønstrene i nettbutikken til Halvorsen som her vises frem ferdig av Maja Mannsverk. Foto: Chatrine Halvorsen
BESTSELGER: «Tingeling» er den kjolen som så langt har solgt best i nettbutikken. Vist frem her av modell Maja Mannsverk. Foto: Chatrine Halvorsen
NYESTE: «Ocean Wave» er Halvorsens nyeste mønster og skal se slik ut ferdig. Her modellert av Maja Mannsverk. Foto: PChatrine Halvorsen