Den svenske gitarduoen Gothenburg Combo med Thomas Hansy og David Hansson gjestet Nordlysfestivalen også i 2007, og presenterte lørdag en konsert i Verdensteatret basert på det som er blitt et varemerke for duoen: Stor vekt på formidlinga. De prater og prater, forteller historier og anekdoter knytta opp til musikken de spiller, jordskjelv i Peru, møtet med kinesisk tradisjonsmusikk i Beijing og en verdenskjent instrumentmaker i Tyskland, for å nevne noe.

Og innimellom spiller de, og det gjør det utmerka. Det oser av musikalitet. Presisjonen i samspillet er som om de hadde en felles hjerne. Dynamikken i framføringene gir musikken liv og framdrift.

På programmet har Gothenburg Combo mye forskjellig musikk. Det spenner over alt fra en mer enn 2000 år gammel tradisjonell kinesisk melodi, vi klassisk musikk av Rossini og Debussy, spansk gitarmusikk av deFalla, filmmusikk av Morricone fra «Cinema Paradiso», tango av Piazzolla og også litt samtidsmusikk signert duoen selv.

Den store spennet i programmet blir for meg noe av problemet med konserten. Alle de verbale øvelsene er ikke nok til å binde det sammen. At de har satt sitt eget bumerke på musikken gjennom egne arrangement for to gitarer, er heller ikke nok. Så fort Hansson og Hansy har satt en stemning, bryter de den. Det blir litt slitsomt.