Sirkus Eliassen kommer snart til Tromsø for å spille for byens studenter.
Foto: ANDERS VANDERLOOCK

Sirkus Eliassen kommer snart til Tromsø for å spille for byens studenter. Foto: ANDERS VANDERLOOCK

Studentene får Sirkus Eliassen i gave

Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Om nøyaktig en uke er det startskudd for StudentUKA 2013. I perioden 13.- 23. februar kan Tromsøs studenter da vente seg et bredt og variert kulturtilbud.

Selv om festivalprogrammet allerede ble lansert ved semesterstart, kan UKA-ledelsen nå melde om at de har en liten overraskelse på lur.

Sirkus Eliassen kommer nemlig til byen for å underholde Tromsø-studentene som en del av StudentUKA.

Dette kan studentene først og fremst takke Sparebanken Nord-Norge for. Sent i fjor høst ble det klart at StudentUKA i Tromsø var tildelt økonomisk støtte fra bankens fond. Gaven var øremerket til booking av en hovedartist til studentfestivalen, og nå har de altså booket de populære brødrene fra Bodø.

- Vår landsdel trenger kompetanse for å realisere det mangfoldet av muligheter som finnes i nord. En av Nord-Norges største utfordringer er å holde på og tiltrekke kompetente mennesker, sier banksjef Markus Hanssen ved SpareBanken Nord-Norges kontor på Jekta.

- Gaven til booking av StudentUKAS headliner, Sirkus Eliassen, er derfor med på å gjøre Tromsø til en attraktiv studentby, fortsetter Hanssen.

UKA-sjef Lise Setsaas er klar på at støtten fra banken gjør at de kan lage en langt bedre festival enn hva som ellers ville vært mulig.

- Studenter har som regel begrenset økonomi, så vi har gjort det til et mål å holde prisene så lave som mulig, slik at alle skal ha råd til å dra på ikke bare én, men opptil flere konserter. Dette føler vi at vi har oppnådd, men det ville vært helt umulig uten støttespillere som SpareBanken Nord-Norge, forklarer hun.

I tillegg til Sirkus Eliassen spiller også A-lee under StudentUKA fredag den 22. februar på Driv.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: