Om nøyaktig en uke er det startskudd for StudentUKA 2013. I perioden 13.- 23. februar kan Tromsøs studenter da vente seg et bredt og variert kulturtilbud.

Selv om festivalprogrammet allerede ble lansert ved semesterstart, kan UKA-ledelsen nå melde om at de har en liten overraskelse på lur.

Sirkus Eliassen kommer nemlig til byen for å underholde Tromsø-studentene som en del av StudentUKA.

Dette kan studentene først og fremst takke Sparebanken Nord-Norge for. Sent i fjor høst ble det klart at StudentUKA i Tromsø var tildelt økonomisk støtte fra bankens fond. Gaven var øremerket til booking av en hovedartist til studentfestivalen, og nå har de altså booket de populære brødrene fra Bodø.

- Vår landsdel trenger kompetanse for å realisere det mangfoldet av muligheter som finnes i nord. En av Nord-Norges største utfordringer er å holde på og tiltrekke kompetente mennesker, sier banksjef Markus Hanssen ved SpareBanken Nord-Norges kontor på Jekta.

- Gaven til booking av StudentUKAS headliner, Sirkus Eliassen, er derfor med på å gjøre Tromsø til en attraktiv studentby, fortsetter Hanssen.

UKA-sjef Lise Setsaas er klar på at støtten fra banken gjør at de kan lage en langt bedre festival enn hva som ellers ville vært mulig.

- Studenter har som regel begrenset økonomi, så vi har gjort det til et mål å holde prisene så lave som mulig, slik at alle skal ha råd til å dra på ikke bare én, men opptil flere konserter. Dette føler vi at vi har oppnådd, men det ville vært helt umulig uten støttespillere som SpareBanken Nord-Norge, forklarer hun.

I tillegg til Sirkus Eliassen spiller også A-lee under StudentUKA fredag den 22. februar på Driv.iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: