Fredag kveld kunne hele Norge se den rødhårede sangeren synge seg inn i hjertet til Tromsøs store pop-sønn, Espen Lind og Sondre Lerche under hennes audition til TV-programmet «The Voice» som sendes på TV 2.

Der knivet de to mentorene mot hverandre om å få med seg Solheim på sitt lag, men det var altså Lind som trakk det lengste strået. Solheim ville ha ham som mentor.

– Det var veldig stas. Jeg gleder meg veldig til å få bli bedre kjent med selveste Espen Lind, som alltid har vært en av mine idol av norske låtskrivere. Jeg ble veldig glad og rørt da han trykket på knappen og ville være min mentor, forteller Heidi Solheim.

Lind som idol

Men det er ikke bare TV-sendinger som står på programmet til den travle artisten. I tillegg til å være vokalist i bandet Pristine reiser hun for tiden rundt på turné med sitt soloprosjekt sammen med artisten Petter Carlsen.

Lørdag viste hun sin egenproduserte barneforestilling DinoSaus på biblioteket. Da hadde hun kjørt hele natten fra Kirkenes til Alta via Finland. Lørdag kveld spilte hun konsert i Harstad.

– Det er mye å gjøre for tiden. Natt til lørdag sov jeg bare en time, men det er helt greit. Jeg lever jo for å drive med dette, dessuten er det jo veldig gøy.

Nå håper hun på at deltakelsen i The Voice, kan skape ringvirkninger for hennes solokarriere.

– Så lange man er seg selv og gjør det beste man kan synes jeg det er helt greit å være med på et slikt konsept. I tillegg kan det jo bidra til at flere legger merke til det jeg driver med og det er selvfølgelig positivt, uansett utfall videre, sier Solheim.

Leste 15 bøker

Men det er likevel DinoSaus lengeværende drøm som omsider har blitt til virkelighet. Forestillingen ble spilt i anledning «Les for svingende» i regi av biblioteket som har foregått hele sommeren. Prosjektet gikk ut på at barn kunne levere inn en liste over de bøkene de har lest i løpet av sommeren. En som hadde gjort dette var Marie Bertelsen (8). Gjennom sommeren har hun lest hele 15 bøker og ble trukket ut til å vinne iPad.

– Jeg liker veldig godt å lese og synes det er mye morsomt for barn. Selv om jeg liker veldig mye forskjellig er det nok kjærlighetsbøkene jeg likte best, sier Bertelsen.

LESTE 15 BØKER: Marie Bertelsen var veldig glad for å vinne en splitter ny iPad. Foto: Tom Benjaminsen
FULLT: Barneavdelingen på Biblioteket var fylt til randen på lørdag. Foto: Tom Benjaminsen