Dyrnes advarer oss med det samme vi treffer ham utenfor studenthuset Driv på Bangsundbrygga,

– Jeg husker hvem som har spilt her, men ikke når. Det toget har gått, smiler han.

Det kan gå i surr for de fleste etter 10 år i bransjen, og særlig når man tar hensyn til at Dyrnes også brukte Driv som konsertlokale for sin nå nedlagte Fucking North Pole Festival.

– Mange av konsertene på den festivalen har vært de største for meg, men den konserten som gir meg gåsehud fremdeles er Nebula i 2007. De skulle egentlig ikke spille på Driv, men etter at de havnet på nachspiel i Mo i Rana i forkant av spillejobben på Bukta og mistet flyet, fikk de spille på nachspielet på Driv. Jeg tilga dem mot at jeg fikk bestemme settlista i anledning bursdagen min. Det var magisk, sier Dyrnes.

SE OGSÅ: Lokale helter på Driv

Selveste Dead Kennedys

I tillegg til Nebula har også gode minner fra Dead Kennedys konsert på Driv.

– De spilte på selveste 17. mai 2003. Eller var det 2002? Det var sykt vilt og bandet koste seg på festivalen dagen i forveien og sto opp til 17.mai-feiring for deretter å spille på kvelden. Det syntes de var kjempemorsomt, ler Dyrnes.

Han trekker også fram skabandet King Prawn.

– De spilte sin aller siste konsert på Driv fordi de så gjerne ville spille i Norge. Vel, det ble vel ikke den siste konserten. At siste konsert ble spilt i Norge utløste et opprør blant fansen så de ble nødt til å spille en aller siste konsert utenfor London.

Ifølge Dyrnes har det blitt spilt rundt 150 konserter i året på Driv, og ganger man det med det 13,5 som er det antall år Driv har eksistert, kommer man opp i 2.025 konserter. Man forstår at det kan være vanskelig å huske alle.

– Større enn U2

– Men jeg husker godt da Sivert Høyem spilte tre kvelder på rad og hver eneste kveld var utsolgt. Sivert Høyem selger bedre enn både U2 og Metallica i Tromsø, sier Dyrnes.

Nå ser han fram til en ny konsertscene som han kan booke artister til.

– Huset her er jo egentlig ikke bygd for konserter, og vi har vært plaget med at scenen er for smal. DumDum Boys spilte her før det ble Driv og de mistrivdes i den grad at de sverget på å aldri spille her igjen. Det er vel det eneste bandet av de fire store norske som vi ikke har fått hit, sier Dyrnes.

For ordens skyld: de fire store norske rockebandene er Jokke og Valentinerne, DeLillos, Raga Rockers og altså DumDum Boys.

Lokale krefter

Han ønsker også å trekke fram alle de lokale bandene som har spilt på Driv.

– Taliban Airways har vel kanskje spilt her litt for ofte da jeg selv er veldig glad i musikken deres. Det var også stort da Cazadores solgte ut lokalet i 2012. Tidlig på 2000-tallet var vel Hangface og Englebarn som husband å regne, sier Dyrnes som ser tilbake med gode minner.

– Av alle de vel 2.000 konsertene som har vært her, har det bare vært fem eller seks band som har oppført seg så dårlig at de ikke lenger er velkomne hos oss, avslutter han.

15. november skal Driv rocke ut huset med åtte lokale band på plakaten.

DET VAR I 2003: Dead Kennedys på Driv. Foto: Jon Terje Eiter?
HUSBAND: Hangface på Driv i 2003 Foto: Lars Åke Andersen
"LATTERLIG BRA": Reel Big Fish spilte på Driv i 2004, og er et av Robert Dyrnes beste konsertminner. Foto: Stian Saur
MIMRER: Robert Dyrnes. Foto: ÅSGEIR JOHANSEN
BIG IN TROMSØ: Sivert Høyem på Driv i 2009. Foto: Marius Hansen
POPULÆRE GJESTER: Taliban Airways har spilt på Driv ofte. Her i 2010 da Driv feiret 10-årsjubileum. Foto: Jon Terje EiteråJon Terje Eiterå