Tromsø/Målselv-artisten Heidi Solheim gjorde en flott figur på TV2s "The Voice", men røk til slutt ut av konkurransen.

Nå avslører Dagbladet at deltakere i talentkonkurransen, der Espen Lind er én av mentorene, fikk stemmene korrigert av såkalt autotune - et verktøy som kan få sangere til å høres ut som de synger helt rent når de strengt tatt ikke gjør det.

- Som i vanlige musikkshow og konsertopptak, blir det også i «The Voice» gjort lydetterarbeid for at artistene skal få vist seg fra sin beste side og for at seerne skal få en best mulig opplevelse, sier kommunikasjonssjef Bjarne Laastad i TV2.

Flinke folk?

Heidi Solheim, som også er kjent som vokalist i Pristine, sier til Dagbladet at autotune-avsløringen ikke kommer som en bombe på henne - selv om ingen hadde fortalt det til henne.

- Noen andre med samme mistanke spurte meg også om det var sånn. Men jeg tenkte også at det var veldig mange flinke folk med, sier Solheim.

En annen versjon

Hun vil imidlertid ikke legge seg opp i hvordan TV2 produserer showet og tror heller ikke at TV-kanalen brukte autotune på henne.

- Eller, jeg håper i hvert fall ikke det. Men det kan hende at TV-seerne kan føle seg lurt. Det blir jo en annen versjon av virkeligheten, så jeg forstår hvis noen reagerer på det, sier Solheim til avisen.

De første rundene av "The Voice" var ikke direktesendte. Laastad understreker at det ikke er autotune i bruk når det nå er direktesendinger.