Etter at Hålogaland Teater ga Trine Lise Olsen mulighet til å sette opp en forestilling på Scene øst, har ikke suksessen latt vente på seg.

Rundt 90 prosent av billettene er allerede solgt, og for dem som ennå ikke har fått med seg «Æ har rætt», gjelder det å skynde seg.

Merker interesse

– Det er bare 150 ledige billetter igjen til de fire siste forestillingene. 1.250 av totalt 1.400 billetter er solgt, og det er kjempebra, sier markedssjef Kiku Schjølberg på Hålogaland Teater.

Fra premièren 14. november til siste forestilling 7. desember er «Æ har rætt» satt opp på 12 forestillinger. Det er utsolgt både torsdag og fredag denne uka. Markedssjefen utelukker ikke ekstraforestillinger dersom det blir fulle hus.

– Det er en vurdering vi må ta. Det er også et praktisk spørsmål, om vi har ledig scene og ressurser. Vi får se hva vi kan få til, sier Schjølberg.

Trine Lise Olsens humortalent ble først lagt merke til da hun vant NRKs TV-serie «Den norske humor» høsten 2009. Suksessen hun nå opplever på HT har også blitt lagt merke til utenfor Tromsø. Det kan teatersjef Nina Wester på Hålogaland Teater bekrefte.

– Vi har fått henvendelser fra resten av landet om at de vil ha Trine Lise. Det er blitt lagt merke til sørpå at hun fikk god anmeldelse i Klassekampen. Det er artig at hun får så mye oppmerksomhet, sier Wester.

Mer samarbeid?

Teatersjefen er veldig glad for samarbeidet med Trine Lise Olsen og suksessen hun opplever.

– Jeg er stolt over det hun gjør og glad for at publikum kommer for å se på. Det er en modig og fin forestilling, som passer inne i feiringen at det i år er 100 år siden kvinner fikk stemmerett. Trine Lise har meningers mot og er et bra forbilde.

Mens tradisjonell stand up gjerne forbindes med et ungdommelig publikum, trekker forestillingen «Æ har rett» et langt mer voksent publikum.

– Jeg opplever at hun har en annen type uttrykk, en blanding av drama, stand up og teater. Hun har sin egen form, sier Nina Wester.

– Kan dette føre mer samarbeid mellom HT og Trine Lise Olsen?

– Det skal man ikke se bort fra, selv om jeg ikke kan love noe nå.

FORNØYD HT-SJEF: Teatersjef Nina Wester er glad for suksessen Trine Lise Olsen opplever, og at det er interesse for forestillingen i resten av landet. Foto: Ronald Johansen Foto: RONALD JOHANSEN