Allerede før konsertlokalene til Driv er ferdigstilte, kan vikarierende daglig leder, Espen Hoås Rygg, konstatere at billettsalget går så det suser. Noe han beskriver som uforklarlig.

– Dette er jo ikke likt tromsøværinger i det hele tatt. Jeg er både sjokkert og overrasket over det. Konserter i Tromsø pleier å selge ut noen dager i forveien, men nå snakker vi om konserter som holdes i månedene april og mai, sier Rygg.

«Tromsø-syndromet»

En del av forklaringen kan være at Driv har splitter nye lokaler som folk vil komme og se på. Samtidig tror Rygg at de har truffet godt med bookingen.

– Vi har to artister i Violet Road og Sivert Høyem som står høyt både her i byen og i Norge. Noe som gjør dem veldig attraktive for publikum.

Hovedscenen til nye Driv har en kapasitet på 800 personer, men om du skal sikre deg billett må du være rask.

– Det er kanskje derfor vi har solgt mye. Folk har brent seg før ved å kjøpe for sent. Jeg ville ikke ventet lenge med å sikre meg billetter. Nå er første konsert med Violet Road utsolgt, den andre selger bra, og Sivert Høyem er det svært få billetter igjen på.

Høysesong for kultur-Tromsø

Også på Kulturhuset merker de en overraskende stor pågang hos konsertlystne tromsøværinger.

– Vi har under 20 billetter igjen på Melissa Horn, så folk må være litt på for å komme seg inn der, sier salg og markedsleder for Kulturhuset i Tromsø, Nils Hald.

I dag har også Nordlysfestivalen åpningskonsert, et arrangement som også er på bristepunktet til å bli utsolgt.

– Folk er glade i opplevelser, og vintertromsø er kulturtid. Vi la ut billetter til Mari Boine bare for noen dager siden. Der er omtrent halve salen solgt allerede.

Også mindre band og artister som for eksempel Ohmwork har merket press etter billetter, noe Hald ikke kan forklare.

– Dette er konserter som vi egentlig bare selger billetter i døra på, men nå har vi solgt et femtitall billetter. Dette er hyggelige tall for oss.

Første konsert med Violet Road på Driv er nå utsolgt. Foto: Marius Fiskum
Det er under 20 billetter igjen til Melissa Horn-konserten på Kulturhuset. Foto: Plateselskapet