Tom Hugo Paulsen er gründeren bak det nyoppstartede firmaet Gamechanger AS. I oktober sa Paulsen opp jobben sin og startet mobillspillfirmaet og nå begynner hans første spill "Musher" å ta av.

- Ja, i dag fikk vi beskjed om at spillet er inne på topp 100 på Google Play for betalte apps. Det er kjempeviktig for oss å gjøre det bra der, sier Paulsen.

Nordlys etterhvert

Spillet går i korthet ut på å kjøre et hundespann på vidda mens ulike hindringer dukker opp. Og klarer du å holde deg på sleden lenge nok, får du sakte men sikkert en flott belønning.

- Ja, det blir gradvis mørkere på spillet etterhvert som du spiller. Når det blir passelig mørkt, kommer nordlyset frem. I tillegg skal man selvsagt jage høyeste poengsum, sier Paulsen.

Musher-spillet har fått status som offisielt mobilspill for Finnmarksløpet. Og at spillutviklerne har fokusert på nordlyset er ikke helt tilfeldig.

- Vi har jo et håp om at det skal slå an i Asia, der fascinasjonen for nordlyset er enorm, sier Paulsen.

Inspirert av Playfish

Paulsen er bosatt i Alta men er opprinnelig senjaværing. Han samarbeider med Stig Olavsen, som sitter i Tromsø.

- Vi har et felles databasesystem og jobber over internett. Da har det ikke så mye å si hvor vi sitter. Men det er klart at det hadde vært artig med et felles kontor for oss på sikt. Vi får se hvordan spillet gjør det nå, sier Paulsen.

Firmaet har fått støtte fra Innovasjon Norge. Han har latt seg inspirere av andre norske spillsuksesser, blant annet Tromsø-firmaet Playfish.

- Jeg var på et seminar der Kim Daniel Arthur (Playfish-gründer) holdt et foredrag. Det er klart at det er inspirerende for oss, sier Paulsen.

Nye spill

Og selv om "Musher" nå begynner å røre på seg på Google Play og snart også kommer til iPhone, så er det ikke snakk om lene seg tilbake for den ferske spillprodusenten.

- Nei, vi hviler ikke på laurbærene. Dette har gitt mersmak og vi har planer om nye spill og gjerne med "turistvennlige" temaer. Men vi er også åpne for å lage helt nye konsepter, sier Paulsen.

Det er en god del hinder å forsere for hundespannet du styrer i "Musher". Foto: Gamechanger AS
Tom Hugo Paulsen har ambisjoner om å lage flere spill. Foto: Gamechanger AS
Etterhvert kommer nordlyset fram. Foto: Gamechanger AS