For tolvte gang arrangerte Alfheim aktivitetshus dansegalla i Tromsø. Over 320 gjester samlet seg til festmiddag og dans i Scandic Hall, og stemningen var høy da iTromsø var innom.

Fritidsleder ved aktivitetshuset Lillian Sørem forteller at noen av gjestene har kommet langveis fra; fra Alta kom det en buss med 40 folk, og ellers var det gjester fra store deler av Troms og Finnmark.

Danser hver helg

Arvid Bredesen kom sammen med kjæresten Hege Jensen fra Lenvik. Bredesen forteller at han synes det er veldig koselig å være på galla og at dette er fjerde gangen han er her. Det er imidlertid ikke bare på dansegalla i Tromsø han får svingt seg rundt:

– Jeg trives veldig godt på dansegulvet. Hver helg er jeg ute på Ottos på Finnsnes og danser, forteller han og smiler.

Musikken var det Alfheim sine egne band som sto for: Blinklys, Alfheim Rockers og Zana Zol. Da iTromsø kom til lokalet litt utpå kvelden var det Blinklys som sto på scenen, og gruppa med det imponerende aldersspennet 20-66 år spilte en rekke numre for det ivrige dansepublikummet. Tempoet varierte fra heftig rock & roll til rolige ballader, så det var muligheter til å svinge seg på gulvet uansett hvilken dansestil man foretrekker.

Se flere bilder fra dansegallaen her!

Kjæresterier

Rundt om i salen kan man observere mange par i omfavnelse og dans, og det later til at amors piler kan ha vært med på å dra opp stemninga i salen.

– Folk storkoser seg. Mange her har ikke sett hverandre på ett år. Noen har fått seg kjæreste, også ser de hverandre bare denne ene gangen i året. Det er veldig mye kjæresterier her, du aner ikke, forteller Sørum med et glimt i øyet.

Verdens beste

Gallaen ble åpnet av ordfører Jens Johan Hjort, som tok et bilde fra scenen og la ut i sosiale medier. Der fortalte han om et besøk hos “verdens beste bestevenner på verdens beste dansegalla i verdens beste by.” Sørem er veldig fornøyd med ordførerens åpning av festen og forteller at det var vanskelig å få ham gjennom salen – han kjenner jo så mange folk.

At hun er enig i at det er verdens beste dansegalla er det liten tvil om, men hun mener at det er hun som hun som har verdens beste jobb:

– Det er jeg som har den beste jobben. Han må jo forholde seg til så mye annet. Men jeg, jeg har disse, sier Sørem og ser inn på gjengen som koser seg i festsalen.

DANSER: Solveig Amundsen (til venstre) og Sophie Coupe svinger seg på dansegulvet. Foto: Terje Petter Leiros
SVINGOM: Julie Sandnes (til venstre) og Vibeke Lund Pedersen var blant de ivrige danserne i Scandic Hall. Foto: Terje Petter Leiros.