Egen dåpsdag ble arrangert for å sette navnet på den nye storscenen til Driv. Riktig nok var det ikke vievann som ble brukt i dåpen, derimot øl fra Mack.

– Vi døper denne scenen til SNN-scene, roper styreleder i studenthuset, Stefan Amlie, mens ølen spruter fra ølflaskene og ned på det splitter nye scenegulvet.

Det er ikke tilfeldig at scenen fikk navnet SNN. SNN står for Sparebank 1 Nord-Norge og studenthuset har nettopp inngått en historisk avtale med landsdelsbanken.

– Avtalen vi har signert er historisk i to perspektiver. Denne avtalen er større enn noen andre avtaler vi har hatt og de skal være med for å løfte studentsamfunnet fremover. For det andre skal ble denne storscenen døpt til ære for banken, sier Amlie.

Vil bedre studentopplevelsen

Til stede på dåpen var banksjef, Lars Nymo Trulsen og Geir Håvard Hanssen, kommunikasjonssjef i Sparebank 1. De vil ikke komme med den konkrete pengesummen som ligger i avtalen mellom Driv og dem, men understreker at de ikke skal være en passiv økonomisk bidragsyter.

– Vi skal gå inn som en aktiv samarbeidspartner. Dette betyr at vi skal bidra med det faglig innholdet på huset og vi skal være en støttespiller til det kulturelle, sier Hanssen.

– Vi ønsker å gjøre studentopplevelsen enda bedre for studentene i Tromsø, legger han til.

Som en samarbeidspartner innenfor det faglige innholdet skal det holdes egne fagdager. Her skal Sparebank 1 Nord-Norge komme med gode økonomiske råd til den trange økonomiske situasjonen til studenter flest.

– Slike dager vil trolig bli holdt en gang i året. Vi vil by på vår kompetanse og forsøke å lære studenter gode økonomiske holdninger, sier Nymo Trulsen.

– Hovedscenen i Nord-Norge

Med ny avtale i boks håper begge parter på at SNN-scene vil kunne bidra til en positiv kulturell utvikling for byen.

– Denne scenen vil bli en hovedscene i Nord-Norge og er tilrettelagt for de store konsertopplevelsene. Vi er med for å kunne realisere konsertopplevelsene som de kanskje ellers ikke hadde kunne oppfylt uten oss, sier Nymo Trulsen.

– Vi ønsker at studenter som bor her har lyst til å bli igjen i byen noen år etter studieslutt. Dette er en bidragsyter for å nå dette målet, legger han til.

– Dette gjør studenthuset til et mer livlig sted og det gir oss store muligheter. De er med på å skape dette huset og gjør Tromsø til en attraktiv by for studenter, avslutter Magnus B. Andersson, president i Studentsamfunnet Driv.

NAVNEFEST: Med mye øl og latter ble navnet på Drivs nye storscenen røpet. Som en hyllest til Sparebanken Nord-Norge får scenen navnet SNN-scene. Fra venstre: Magnus Andersson (president i Studentsamfunnet Driv), Lars Nymo Trulsen (kommunikasjonssjef i Sparebank 1 Nord-Norge), Esben Hoås Rygg (daglig leder Driv), Stefan Amlie (styreleder Driv) og Lars Nymo Trulsen (banksjef Sparebank 1 Tromsø). Foto: LENA VERÅS ERIKSEN