Det er plass til 1400 publikummer ved Operaens hovedscene, per mandag denne uken var det solgt 1181 billetter til konserten med Hekla Stålstrenga.

– Det er jo helt ellevilt og en fantastisk følelse. Vi har jo spilt for en del folk tidligere, men det er jo gjerne i festivalsammenheng og de kommer ikke bare for å se oss. Det gjør de denne gangen og at så mange har kjøpt billett synes jeg er helt «crazy» og veldig kult, sier gitarist Tore Bruvoll.

Les også: "Inviterer på direkten"

Har mobilisert

Siste bandet spilte i Oslo var i fjor høst. Da fylte de John Dee med 300 publikummere, dette blir i midlertidig ikke det samme.

– Det er et ganske stort byks for oss og gå opp til over 1000 publikummere i Oslo. Bare det å kunne ha på CV-en at man har spilt for en fullsatt opera er jo stort, sier Bruvoll.

Mobiliseringen for å få så mange publikummere kan Bruvoll fortelle har gått over et par år.

Les også: "Utmerket på flere strenger"

– Man ser jo at det er veldig mange publikummere som har fulgt oss ei stund. Jeg tror nok også bare folk fra Nord-Norge kunne fylt et par fly. Folk reiser langt for å få med seg det her, sier Bruvoll.

En kul opplevelse

Det hele startet i fjor. Produsenten som jobber med konsertene på operaen hadde hørt bandet og syntes at de passet til å spille der. Deretter hadde han ifølge Bruvoll tatt det opp med styret i Operaen, deriblant den amerikanske orkesterlederen.

– Så ringt de oss og hørte om vi hadde lyst. Men det er jo noe man må tørre å gjøre, det hadde jo vært flaut om vi kom dit og det var 30 stykker i salen.

Deretter måtte de videre godkjennes før det var klart.

– «Har du fyr» ble solgt inn til en del klassiske komponister og ble godkjent, så har vi mobilisert og invitert folk vi har spilt for til operaen siden.

Nå gleder Bruvoll og resten av bandet seg veldig til konserten.

– Vi prøver knallhardt å tenke at dette er en konsert som alle andre, men det er jo en veldig kul konsert å spille. Operaen er jo i tillegg et veldig fint og intimt lokale, så dette tror jeg blir en heidundrende kul opplevelse.