Seks band kjempet om to spillejobber på årets "Bukta for alle", altså lørdagen under festivalen som er åpen også for de under 18. I tillegg får vinnerne hver sin singelinnspilling i Kysten Studio og utgivelse i regi av Bukta- og Backbeat Records.

Les også: Keltisk punk til Buktafestivalen

Vinnerne får også musikkvideoinnspilling av singelen sin i regi av Michael Ludvigsens "Neovision Production" samt spilling på Festspillene i Nord-Norge.

Vinnerne av årets Bukta Talenter ble Carolina & Louisa og Resirkulert.

- Det var et sinnsykt høyt nivå, og en veldig vanskelig beslutning for oss i juryen. Resirkulert overbeviste oss med sin sterke melodioske teft og sin energiske fremføring. Carolina og Louisa fremsto som meget lovende låtskrivere, både med tanke på melodi, men spesielt tekstene deres var imponerende sterke. At begge bandene sang på nord-norsk er også veldig bra, sier jurymedlem og festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen i en pressemelding.

Les også: Disse kommer til Bukta

Bandene som deltok i finalen på Driv onsdag kveld var Defaced, Free The Mooch, Vilde-Alida og 10th Harmonic. Juryen bestod av Jonny Hanssen fra Audiator, Sverre Simonsen fra Kompetansesenteret for Rock i Nord-Norge samt Lasse Lauritz Pettersen og Kari Westergaard fra Buktafestivalen.

Bandene som deltok i finalen var Defaced, Free The Mooch, Vilde-Alida og 10th Harmonic. Juryen besto av Jonny Hanssen fra Audiator, Sverre Simonsen fra Kompetansesenteret for Rock i Nord-Norge, Lasse Lauritz Pettersen fra Bukta og juryleder, Kari Westergaard fra Bukta.

Les også: Opeth til Bukta

- Vil benytte anledningen til å takke våre fantastiske samarbeidspartnere på Ungdomshuset Tvibit, Kompetansesenteret for Rock i Nord-Norge, Audiator og Fritidssekskjonen i Tromsø Kommune, legger festivalsjefen til.

Lasse Lauritz Pettersen, festivalsjef for Buktafestivalen mener det var et sinnsykt høyt nivå på de deltakende bandene i finalen for Bukta Talenter. Foto: HÅKON STEINMO