I dag kunne Röyksopp annonsere at de kommer med et nytt album, et såkalt minialbum, kalt "Do it Again".

Plata er nok et samarbeidsprosjekt med den svenske artisten Robyn, som blant annet deltok på tromsøgruppas hit "The Girl And The Robot" i 2009.

"Do it again" slippes ikke før 26. mai, men en singel med samme navn vil lanseres allerede 28. april.

Totalt vil plata inneholde fem låter, hvor av to av disse også vil bli å finne på et lengre album som slippes senere i år.

Hør en smakebit fra den ene låta fra albumet, Monument, i videoen over.

Unikt samarbeid

Duoen uttaler i en pressemelding at de ser på dette samarbeidet som helt unikt.

- Dette høres ikke ut som Röyksopp featuring Robyn eller Robyn produsert av Röyksopp, det er noe helt eget. Ordet «samarbeid» har aldri vært mer velegnet i musikksammenheng.

Deres svenske samarbeidspartner deler begeistringen.

- Svein, Torbjørn og jeg startet å jobbe med ny musikk i starten av 2013. Jeg har reist mye frem og tilbake til Bergen for å spille inn og skrive med dem, helt til nå nylig. Å samarbeide med Svein og Torbjørn er noe jeg setter stor pris på. Da vi begynte å jobbe igjen merket vi ganske fort at vi følte oss som et band – at det ikke ville bli låter til den ene eller andres album. Så du kan egentlig si vi slipper denne musikken som et band, sier Robyn i pressemeldingen.

Verdensturné

I anledning plateslippet skal tromsøgruppa også legge ut på en stor turné. Her skal de blant annet besøke store festivaler i Spania, Tyskland, USA og Storbritania.

Turneens eneste stopp i Norge faller på Øyafestivalen, der de vil spille 8. august.

Röyksopp og Robyn er klare med et nytt album. Foto: WARNER MUSIC