- Dette er vel så nært man kan komme uten at man faktisk blir med i bandet, sier gitarist Tore-Morten Andreassen Figenschow om spillejobben han og hans medmusikanter i bandet Worlds Apart har fått.

Barndomshelter

25. april skal nemlig tributebandet spille på SAGA-tilhengernes nachspiel etter bandets konsert på Rockefeller. Og de har blitt lovet at bandet selv blir å besøke Stopp Pressen den kvelden.

- Det blir en drøm som går i oppfyllelse når man får spille både for bandet og menigheten, ler Figenschow.

Det canadiske progrockbandet SAGA startet opp i 1977, og Figenschow har vært med hele veien.

- Ian Crichton var en av mine gitarhelter med sitt sinnsykt vanskelige gitarspill, sier han.

Kan få nerver

I 1997, da SAGAs norske fanklubb startet sin egen nettside, var Figenschow en av de første som la igjen en kommentar på nettstedets gjestebok. Der skrøt han av tributebandet han hadde startet.

17 år senere er ringen sluttet. Bandet har funnet sammen igjen, og gjør et comeback på den best tenkelige scenen. Foran bandet selv.

- Jeg er mere bekymret for lyden enn for selve spillinga. Der er jeg godt innspilt, men det kan jo tenkes at jeg får litt nerver med gitaristen stående rett framfor meg, smiler Figenschow.

Det er mye takket være Steinar Guldberg, eller Steinar SagaNorway som han kaller seg på Facebook, at tromsøbandet fikk spillejobben.

- Jeg tror jeg trygt kan kalle meg Norges største SAGA-fan og har vel så god kontakt med dem som man kan ha med et band, sier Guldberg og ler.

Trofast til musikken

Han er formann for den norske fanklubben og startet nettsiden som Figenschow la igjen sin melding på i 1997. Siden da har de to holdt kontakten.

- Jeg har vært på 40 SAGA-konserter opp gjennom årene, så der er det få overraskelser å hente. Derfor ser jeg fram til å høre andre tolke bandets musikk, sier Guldberg.

Ifølge Figenschow skal et tributeband være trofast mot bandet de hyller.

- Det er kanskje litt nerdete, men vi er tro til SAGAs musikk og spiller den rett note for note, avslutter Figenschow.

KLART FOR KONSERT: Konsertplakaten for SAGAs konsert på Rockefeller 25. april. Foto: NIKOLAJ ALSTERDAL