Tromsøbandet The Northern Lies er i disse dager i Kysten Studio for å spille inn to juleinspirerte låter. Målet er en uforglemmelig klassiker som kan hentes fram hver jul i årene som kommer.

– Vi har vært der de tre siste dagene for å spille inn en julesingel. Vi har veldig lyst å gi ut en skikkelig julelåt, sier vokalist Henry Johnsen som legger til at låten ikke er som julemarsipanen som kommer i august, men heller sen november.

Ikke glade julelåter

– Den ene låten,”Darkness On The Eve Of Christmas” har vi spilt på konserter tidligere og nå har vi en til som heter ”How I Long For Christmas (To Be Over)”, sier Johnsen. Begge skal gis ut på en singel-vinyl.

– Som du skjønner på titlene er det ikke akkurat noen glade julelåter. Og vi har best erfaring med å skrive triste låter. Julen er jo ment for å være en glad tid, men for mange er det kanskje ikke sånn. Samtidig er det meningen at folk skal få julestemning av låten.

I studio har også tekniker Tom Hansen tatt med en nisse og et juletre for å sette bandet inn i den rette stemningen.

Fairytale of New York

Tidligere har bandet hatt tradisjon for å covre låter til sine idoler. Og rundt juletider har det også blitt egne versjoner av andres julelåter.

– Vi har vel spilt Reigning Sound og The Ramones sine julelåter og det er jo mange gode der ute. Fairytale of New York er ei knallbra låt, så det er mye gull der ute. Vi vet jo ikke om vår slår gjennom, men det har jo vist seg at om du får ei julelåt populær vil den være aktuell hvert eneste år. De spiller jo fortsatt låtene som kom på 70- og 80-tallet, så det er verdt et forsøk.

Plate til neste år

Bandet har ingen umiddelbare planer om å spille inn en ny fullengder. Debutskiva skal nemlig lanseres i Tyskland til høsten med en påfølgende turne. I november slippes julelåtene og en ny plate blir dermed ikke jobbet med før til neste år.

– Vi har nok materiale til en ny plate, men den kommer nok tidligst neste høst, sier Johnsen.