Olset fikk drømmejobben med å lede NRKs sendinger fra VM i Brasil.

I helgen står hun over for sin største utfordring når hun skal lede bronsefinalen og finalen i VM, som går på NRK.

– Kampene mellom Brasil-Colombia og Brasil-Tyskland bikket millionen på TV2, så at vi bikker nok millionen med finalen også. Jeg ser veldig fram til søndagen, sier Olset til iTromsø.

Allerede før mesterskapet hadde hun Tyskland som sin personlige VM-favoritt.

I tirsdagens semifinalene banket de vertsnasjonen hele 7-1.

– Det var helt ellevilt. Ingen hadde nok sett for seg at det skulle bli så drøyt. Det var en leksjon i laginnsats og jeg sier som jeg sa før mesterskapet, at jeg tror Tyskland vinner. Jeg gleder meg veldig over at nettopp de skal spille i finalen, sier Olset.

Ville bli proff selv

Burfjordingen Olset, som selv hadde en drøm om å bli fotballspiller, innrømmer at det er veldig spesielt å få æren av å lede VM-sendingene.

– Arbeidsmessig er dette noe av det største man kan gjøre som programleder. Det er stort for meg, men jeg kan ikke si at det er en drøm som går i oppfyllelse, forklarer hun.

Til høsten skal Olset gå i gang med helt andre prosjekter, men først skal VM roes i havn.

At hun blir fulgt av hundretusener av nordmenn fra TV-skjermen, merker hun lite til selv.

– Det er mer oppmerksomhet og synlighet nå, men jobben og kollegaene er de samme. Jeg er like glad i jobben som jeg var da jeg kom inn døra på NRK for åtte år siden. Jeg sier som fotballspillere sier: hard work pays off. Jeg har jobbet veldig lenge og veldig hardt for å få de jobbene jeg har fått, og jeg føler sendingene har gått veldig bra til nå, sier Olset da iTromsø møter henne utenfor NRKs studio på Marienlyst i Oslo.

Kvinnefokus

NRKs VM-studio fikk mye fokus på sine sendinger da de under Spania-Chile hadde et panel bestående av Olset og Lars Tjærnås, med Lise Klaveness og Anne Sturød, som eksperter.

– Folk bør ikke være overrasket. Lise Klaveness har holdt på fotball i 20 år og er verbalt veldig sterk. At jenter også er interessert i og har en lidenskap for fotball, bør være helt legitimt. Det vil sikkert fortsette å være et fokus, men jeg tenker at så lenge gjestene er glad i fotball, er interessert i å dele sin kunnskap og har passion for fotball, så betyr det ikke noe om det er en mann eller en dame. Litt artig er det jo, men helt ærlig, verken jeg eller Lars (Tjærnås) tenke på det. Ikke Lise (Klaveness) heller. Vi tenkte ikke på det før dagen etterpå da det ble oppslag i nettaviser og lignende, men litt artig var det jo. Den sendingen gled for øvrig veldig godt, smiler Olset, som på søndag skal geleide folk gjennom VM-finalen i Brasil.

LEDER FINALEN: Carina Olset utenfor NRKs TV-studio på Marienlyst. På søndag er hun på plass på Kontraskjæret når millionsendingen av VM-finalen går av stabelen. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen