Ordfører Jens Johan Hjort håpet å samle 20.000 tilskuere til dagens konserter. Hvorvidt det blir så mange, er fagleder for event hos DnB NOR Tromsø, Kristin Skarbø, usikker på. Det hun derimot er sikker på, er at konsertområdet stå klart til å ta imot så mange innen klokken 12.00.

- Vi er straks ferdige med oppriggen. Noen småting gjenstår ennå, slik som VIP-teltet, men vi skal være helt ferdig i morgen tidlig, sier hun.

Les også: Hun fortsetter festen

- Alt klaffer

Ifølge Skarbø har VG-lista og DnB, som sponser årets turné, har de vært utrolig heldige med omstedighetene rundt morgendagens arrangement.

- Vi fikk nettopp vite at det ikke vil ligge noen cruiseskip til kai her. Noe som betyr at vi får utsikten helt for oss selv. Den er jo helt fantastisk, forklarer hun.

Her får hun støtte fra banksjef i DnB, Martin Wangberg.

- Det er nesten synd dette området er en byggeplass neste år. Her skulle det jo ha vært permanent konsertscene, skyter han inn.

Ifølge Wangberg har de ingenting å utsette på været heller.

- Vi har dobbelt- og trippelsjekket både yr og storm. Det ser ut til at vi får kjempevær - med mellom 14 og 17 grader og sol, sier han.

Les også: Klar for VG-lista

Starter tidlig

Ifølge Skarbø starter arrangementet klokken 12.00 i dag, altså seks timer før selve konsertene begynner.

- Det blir konkurranser og aktiviteter for barna tidlig på dagen. Har man ikke vært tidlig ute og skaffet seg billetter til frontstagen, kan man for eksempel være heldig og vinne de i morgen, forklarer hun.

Faglederen forteller nemlig at de 250 frontstagebillettene ble revet bort.

- De eneste som er igjen, er de vi har holdt av til konkurransene i morgen.

Hun opplyser videre at VIP-teltet, for dem som har tilgang til det, åpner klokken 17.00.

- Der vil det bli lett servering før konsertene begynner, utdyper hun.

Under arrangemenet vil Anders Nilsen, Henrik Felipe, Katastrofe, Staysman & Lazz, Kim Cesarion, Margaret Berger, Omer Bhatti & Juice, Crew, OnklP & De Fjerne, Slektningene, Sandra Lyng, Silya, Sval, The Wolves og Violet Road spille. Arrangementet er gratis.

Les også: Disse artistene kommer til Tromsø