Forrige uke skrev iTromsø om Erlend Mogård-Larsens nye festivalprosjekt, Polaria Music Fest, som plutselig sto i fare for å bli avlyst. Festivalen skulle arrangeres 22. og 23. august i de tidligere Mack-lokalene, etter at Sjakk-OL hadde ryddet seg ut av lokalene.

Det ble det ingenting av, etter kontraktkluss og uenighet mellom Eiendomsspar og festivalsjef Mogård-Larsen. Festivalen sto derfor i fare for å bli avlyst.

Til sentrum

Like før helga kom det fram at Mogård-Larsen jobbet iherdig for at festivalen likevel skulle gjennomføres, og tok kontakt med Tromsø kommune om å få lov til å bruke Stortorget som konsertarena.

Festivalen har søkt til kommunen om å få lukke Storgata fra klokken 18.00 til midnatt.

Tirsdag ble det kjent at Tromsø kommune lar festivalen få bruke Stortorget som arena for festivalen.

– Vi er ydmyk over å få bruke Stortorget og glad for å ha kommet til en god løsning, sier Erlend Mogård-Larsen til Nordlys.

Ønsker aktivitet

Byråd for kultur, Jonas Stein, er svært fornøyd med ordningen, og ønsker festivalen velkommen:

– Vi ønsker aktivitet i sentrum, og vil bidra til et spennende kulturtilbud. Med Polaria Music Fest får vi nok ei flott helg i Tromsø sentrum, sier kulturbyråd Jonas Stein til Nordlys.

Festivalen vil bli arrangert kun én dag, lørdag 23. august, og på scenen står flere store navn: Stein Torleif Bjella, Kråkesølv, Manu Chao og Violet Road.

Les også: Denne verdensstjernen kommer til Tromsø