The Edge er det hotellet i byen som involverer Sjakk-OLs egen offisielle arrangementskunstner mest i arbeidet med å skape en sjakkprofil i forbindelse med det omfattende mesterskapet.

– Vi har fullt hus med overnattingsgjester. I tillegg skal vi ha 830 gjester til lunsj daglig de 14 dagene mesterskapet varer. I tillegg kommer det nok en god del gjester til vår à la carte-restaurant og våre barer i forbindelse med arrangementet. Så for oss som for mange andre i byen, skaper Sjak-OL store ringvirkninger. Det er gull verdt, sier hotelldirektør Øyvind Alapnes.

240 av hotellets 290 rom er reservert av Sjakk-OL. En stor del av de øvrige rommene er booka privat av mennesker som kommer til Tromsø i forbindelse med arrangementet.

Les også: Pop up på Nerstranda

Kunsten viktig

– Sjakk-OL er viktig for oss, og vi ønsker å gjøre The Edge til et skikkelig sjakkhotell, og Chris Reddys kunst er en viktig del av dette, sier Alapnes.

– Og kunsten blir veldig synlig. Over inngangen skal hovedverket ”Chess World” henge. Ingen som går ut av hotellet kan unngå å se bildet. I lobbybaren og i restaurantområdet blir seks bilder fra sjakkbrikke-serien plassert. Alle ansatte vil også bære buttons med motiv fra samme serie. På vinduer rundt inngangspartiet blir det limt opp bilder. og på søylene utenfor inngangen blir det hengt opp et bilde i stort format, fortsetter Øyvind Alapnes.

Han er sikker på at ingen som gjester hotellet de to ukene Sjakk-OL varer, vil være i tvil om hva det er som foregår i Tromsø.

Les også: Skal prege gatene med sjakk-kunstverk

Passer profilen

Alapnes synes Chris Reddys sjakk-kunst med sitt uttrykk og særpreg passer veldig godt inn i hotellets egen profil.

– Vi er svært godt fornøyd med kunsten vi får levert, sier han.

Også Sjakk-OLs kommunikasjonssjef, Jarle Heitmann, roser Chris Reddys sjakk-kunst.

– Det er første gang et Sjakk-OL har en egen arrangementskunstner, og det som er kommet ut av dette er utrolig viktig for oss. Det er viktig for oss som arrangører å kunne framstå som lekne, og det visuelle univers Chris Reddy har skapt, blir med sine farger og liv krydderet i det hele. Tenker vi på arven etter Sjakk-OL, så tror jeg kunsten blir en viktig del av minnet som folk vil sitte igjen med. Den vil leve videre, sier Jarle Heitmann.

Les også: Du kan vinne et sjakkbrett signert av Magnus Carlsen

SJAKKBRIKKER: Hotelldirektør Øyvind Alapnes og arrangementskunstneren Chris Reddy med hvert sitt ”sjakkbrikkebilde”. Foto: Helge Matland