Anders Eljas er en av Sveriges fremste orkesterledere for rytmisk musikk. Han ble i 1983 engasjert som arrangør og tilrettelegger for musikalen ”Chess” av Björn Ulvaeus og Benny Andersson, og har siden da fulgt ”Chess” i flere oppsetninger. På 80-tallet var han medvirkende på Broadway med både ”Chess” og ”Annie”.

Gjennom ”Chess”-eventyret har han hatt en stor karriere internasjonalt og er bosatt i Norge.

Les også: "Disse vant "Chess"-billetter"

– Alt er veldig godt forberedt. Onsdag hadde jeg første prøve med koret. Jeg var blitt fortalt at det var et amatørkor, men med det strålende forarbeidet som den slovenske kormesteren Ursa Lah har gjort med koret låt det så presist og flott at ingen kan mistenke disse sangerne for å være amatører, sier Anders Eljas.

Les også: "Chess" selger svært bra"

Sterke solister

Han skryter også uhemma av solistene.

Les også: "Alle brikkene klare for "Chess"-suksess"

– Jeg har sammen med regissøren Johan Osuldsen satt sammen et sterkt lag med fantastiske artister. Hovedrolleinnehaverne Lisa Stokke og Yngve Gåsøy-Romdal er de absolutt beste vi kunne fått. Yngve har gjort en internasjonal karriere som har gjort ham til den største norske artisten i Tyskland siden Wenche Myhre, sier Eljas, som selv er gift med Wenche Myhre.

Han roser også orkesteret og resten av solistene.

God hall

Dirigenten er i tillegg svært tilfreds med konsertlokalet.

Les også: "Vil ha deg til gigantkonsert"

– For denne type konsertproduksjon er Skarphallen god med akustiske forutsetninger som gjør den til noe av det beste jeg har opplevd, sa Eljas etter første prøve med både kor, orkester og solister.

Anders Eljas får full støtte fra Reidun Sæther som synger rollen som Svetlana.

– Sceneriggen er utrolig – den sværeste jeg har opplevd. Orkesteret er fantastisk. Vi har en dirigent som er noe for seg. Det er toppklasse på alle solistene. Jeg tror dette blir en én gang i livet-opplevelse for publikum, sier hun.

SENTRALE: Hovedrolleinnehaverne Yngve Gåsøy-Romdal og Lisa Stokke sammen med dirigenten Anders Eljas som synes alle er godt forberedt foran premièren på konsertversjonen av ”Chess” i Skarphallen søndag. Bildet er fra gårsdagens prøver.Alle foto: Helge Matland Foto: Helge Matland
ETTERTRAKTA: Det er stor interesse for å oppleve blant andre Lisa Stokke og Yngve Gåsøy-Romdal i ”Chess” i Skarphallen. Foto: Helge Matland