Historien om den grådige og bitre Ebenezer Scrooge vender tilbake til Hålogaland Teater til jul, og har première den 12. november. Det er tredje gang forestillingen blir oppført på teatret. Stein Fredriksen, markeds – og informasjonsrådgiver forteller at forestillingen har blitt en tradisjon.

– Det er blitt en tradisjon hos oss å sette opp denne forestillingen. Det blir ikke julestemning uten historien om Ebenezer Scrooge.

Kjær og nær

Fredriksen forteller at «Et juleeventyr» er en populær forestilling hos publikum på teatret.

– Det har blitt en populær forestilling. Man kommer i god julestemning når man ser den. Det er en kjent og kjær historie, som byr på flott musikk i tillegg. Forestillingen underholder alle, uansett alder. Det er rett og slett en koselig historie, sier Fredriksen.

Les iTromsøs anmeldelse av forestillingen da den ble satt opp på HT i 2011!

Forestillingen handler om den bitre og grådige Scrooge, som hater jul. Når julaften kommer blir han hjemsøkt av sin egen skjebne. Tre spøkelser åpner øynene og hjertet til den gamle gjerrigknarken, han får snart et nytt forhold til julehøytiden.

Det er skuespiller Ketil Høegh som har hovedrollen som Ebenezer Scrooge. Han har også hatt rollen de to tidligere årene.

Stor pågang

– Det er en flott gruppe skuespillere vi har i denne oppsettingen. Det er en god forestilling med mange folk på scenen. Man får en stor opplevelse av å se denne juleforestillingen, sier Fredriksen.

Markeds og informasjonssjefen forteller at allerede da høstprogrammet til Hålogaland Teater ble lagt ut, begynte folk å bestille seg billetter til årets juleeventyr. Han har stor tro på at billettene til de 25 forestillingene vil bli utsolgt.

– Vi har stor tro på at forestillingene vil bli utsolgt. Vi er i oktober og vi har allerede solgt over 2.500 billetter. Så det er et tegn på at folk ønsker å sikre seg en god opplevelse i juletiden, sier Fredriksen.

Hen legger til at selv om mange billetter er solgt er det ennå ledige billetter til årets juleeventyr.

JULEEVENTYR: Tradisjon tro kan man også denne julen oppleve forestillingen Et juleeventyr på Hålogaland Teater. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen