Bukta-folket er vant til å takle hvilket som helst vær, men de færreste sier nei takk til sol og varmegrader. Ifølge meteorolog Trond Lien ved Vervarslinga for Nord-Norge er det muligheter for ordentlig fint festivalvær til helgen.

– Vi laget langtidsvarselet tirsdag formiddag, og akkurat nå ser lørdagen ganske fin ut. Fredagen blir heller ikke så verst, sier Lien.

Litt regn

Onsdag blir været trolig nokså likt som på tirsdag.

– Nordavinden vil fortsette, og det vil være stedvis frisk bris. Det vil også være oppholdsvær og perioder med sol. Temperaturen vil også være som på tirsdag, sier Lien.

Tirsdag målte Vervarslinga 16 grader ved Elverhøy. På Langnes var det målt 13 grader, og i Tromsdalen var det målt 17 grader.

– Torsdag blir det ganske lite vind. Nordavinden vil gi seg, og det vil være skiftende bris, oppholdsvær og litt sol. På ettermiddagen kan det dukke oppe enkelte regnbyger, sier Lien.

Han legger til at man må ta forbehold om at regnbygene kan treffe et annet sted ettersom det er ganske få byger.

– Antakeligvis vil det bli kjøligere på torsdag enn på onsdag, sier Lien.

Nesten 20 grader

Meteorologen forteller at det fortsatt vil være lite vind på fredag.

– Også på fredag kan det dukke opp enkelte regnbyger, men det blir ikke mye. Det ser ut som at det vil bli forholdsvis bra vær, sier Trond Lien.

På lørdag ser det derimot svært bra ut.

– Det ser ut som at det vil bli ganske varmt lørdag. Det er meldt oppholdsvær og opp mot tyve grader, sier Lien.

Meteorologen mener været som kommer ser nokså bra ut.

– Det virker som at vi får et ganske fredelig vær denne uken. Vi slipper i alle fall kuling og mengder med regn. Det kan komme regnbyger torsdag og fredag, men slik det ser ut nå blir lørdag den varmeste dagen, sier Lien.