Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente av det lokale bandet Heave Blood & Die. Det eneste jeg var ganske sikker på at kom til å bli bråkete – og det ble det.

Mørkt og seigt

Da konserten startet la jeg merke til noen skremte fjes i publikum. Konserten starter med et tungt og bråkete lydbilde, men etter noen låter så det ut som flere «følte det». Det gjorde i alle fall jeg.

For Heave Blood & Die leverer mørk, bråkete og kul musikk. Og iblant er det faktisk OK med litt bråk. De første tyve minuttene er det ganske kult. Mange av låtene er fengende, og selv den seigeste doomen får flere til å bli værende og høre på det unge Tromsø-bandet.

LES FLERE BUKTA-ANMELDELSER: Varm åpning fra «Kongen»

Scenevant

De unge bandmedlemmene har tydelig ikke noe problem med å stå på scenen, selv om den er så liten som Little Henrik. De tar seg gjerne tid til en røyk, en slurk øl eller litt fotografering under konserten.

Men etter hvert begynner selv enkelte bandmedlemmer å se slitne ut. Og det er forståelig etter all den uforståelige ropingen, eller «growlingen».

Det hadde vært interessant å vite hva de egentlig synger om. Det forblir et mysterium enn så lenge.

For langt

Konserten varer i omkring 50 minutter – og det er litt for lenge. De klarer ikke å underholde publikum helt fra begynnelse til slutt. Mange like låter gjør rett og slett at det blir litt kjedelig i lengden. Det er synd, for Heave Blood & Die består tydelig av talenter som vet hva de driver med. For de spesielt interesserte klarer de å fremme den mørke, seige og tunge stemningen doom-sjangeren innebærer.

Kort oppsummert: Heave Blood & Die er interessante, bråkete, kule og stort sett fengende – men 30 minutter hadde vært nok. Trekk på terningen på grunn av for lang konsert.