Monolith House (til venstre) og Adjentist får sjansen på Buktafestivalen til sommeren.
            (Foto: Buktafestivalen)

Monolith House (til venstre) og Adjentist får sjansen på Buktafestivalen til sommeren.Foto: Buktafestivalen

Får sjansen på Bukta

Vant talentkonkurranse. Nå er det Buktafestivalen neste.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Det var bandene Adjentist og Monolith House som stakk av med seieren i Bukta talenter.

Målet med talentkonkurransen er å gi unge, fremadstormende band muligheten til å kvalifisere seg til å spille på sommerens Buktafestival.

Spilleglad

Juryen, bestående av Robert Dyrnes, Kari Westergaard og Emil Bekkevold, har mange godord om vinnerbandene.

- Både Monolith House og Adjentist viste spilleglede og publikumstekke, og hadde begge noe å komme med i form at låtkvaliteter og ferdigheter, sier juryen til bukta.no

Adjentist beskrives som et band som spiller progressiv metal. Gjengen, med bakgrunn fra blant annet Betablok og Madness of Mordi, har ifølge Buktafestivalen rukket å få mange fans i Tromsø.

LES OGSÅ: Fra Arizona til Bukta

Utrolig fornøyde

Monolith House, på sin side, spiller post-punk og har bare holdt på i et par måneder. Her nevnes inspirasjonskilder som Joy Division, The Doors og The Ramones, for å nevne noe.

- Det var tidenes høyeste nivå i år, og det er vi utrolig fornøyde med. Tydelig at det er mye kvalitet som rører seg i byen for tiden, og derfor var det vanskelig å velge seg ut kun to vinnere i dag, heter det i juryens begrunnelse for at akkurat disse to bandene ble valgt.

LES OGSÅ: Åpner Buktafestivalen

I tillegg til vinnerne deltok Switchgun Rebels, Blood Forest Family, Black Flames og Free The Mooch i finalen.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: