Det er nemlig noe festivalen har prøvd på over flere år.

Delvis fordi Boston-bandet er det mest etterspurte bandet blant Buktas publikum, men også fordi de blåser andre band av scenen med sitt forrykende liveshow.

Festivalturné

– Det har imidlertid aldri passet for dem å komme hit, forklarer Pettersen.

I år ser det imidlertid ut som om alt klaffer.

12. juni går bandet på scenen på Greenfieldfestivalen i Sveits og innleder med noe som kan kalles en europeisk festivalturné som fortsetter i Nederland, Tyskland, Belgia og Italia før de kommer til Norge.

I tillegg til Bukta skal bandet også spille på Slottsfjellfestivalen og Malakoff-festivalen i Nordfjordeid samme helg.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Slottsfjellfestivalen over flere år, noe som gir oss et konkurransefortrinn. Sammen med dem kan vi legge inn konkurransedyktige bud. Uten dette samarbeidet kunne det bli vanskelig å få store band hit. Geografien vår er både en fordel og en utfordring i så henseende, forklarer Pettersen.

Energi

Mange har beskrevet Dropkick Murphys som et av verdens mest hardtarbeidende band, og før de kommer til Europa vil de ha flere utsolgte konserter bak seg i sitt hjemland.

Man kan med andre ord se fram til et innspilt band når de går på scenen i Telegrafbukta.

– Det er noe eget med Dropkick Murphys energi på scenen, måten de formidler musikken sin på og ikke minst bandets instrumentering, sier Pettersen.

Keltisk punk

Dropkick Murphys er ifølge Buktasjefen per dags dato det fremste bandet innenfor den såkalte «keltiske punken» som i likhet med sjangerens gudfedre, legendariske The Pogues, benytter seg av tradisjonelle instrumenter som sekkepipe, trekkspill, mandolin, banjo og blokkfløyte kombinert med hissig fuzzgitar.

– Dropkick Murpys er et av bandene som definerer hele uttrykket, konstaterer Pettersen som ofte har bandet i spilleren.

– Men Dropkick Murphys er et festband som absolutt gjør seg best fra konsertscenen. Der har de en helt egen nerve, avslutter han.

Så da er det klart for hæla-i-taket-stemning i Telegrafbukta den 17-19. juli. I tillegg til Dropkick Murphys er blant andre Patti Smith, Mari Boine, Skambankt, Opeth, Kåre and the Cavemen og Pentagram klare for Bukta.