– Jeg synes uten tvil at dette er den beste festivalen i Buktas historie, sier festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen.

Årets festival var den ellevte i rekken og den første med Lasse Lauritz Pettersen bak spakene etter at Robert Dyrnes ga seg som festivalsjef etter fjorårets festival. Buktafestivalen endte med et besøkstall på 17.000.

– Det er et tall vi er superfornøyd med, og det viser at vi er akkurat der vi skal være, Det er litt bedre enn i fjor. Likevel lager vi ikke først og fremst festival for å selge billetter, sier Pettersen.

Godt vær

Etter syv år som produsent og første år som sjef er han fornøyd med gjennomføringen.

– Det har vært helt fantastisk. Jeg er sinnssykt fornøyd og det er deilig å se hvor bra ting fungerer. Dette må være den ”smootheste” festivalen jeg har vært med på, gjennom årene jeg har jobbet her.

Også været har spilt på lag med Bukta.

– Det her er sykt velfortjent. Det blir mye lettere å arrangere festival med sånn her vær. Siden den første festivalen i 2004 har det ikke vært så bra vær, bortsett fra i 2008, sier Pettersen

Pettersen er opptatt av de frivillige sin innsats.

– De gjør et enormt stykke arbeid, og det skal vi ikke ta for gitt. Omtrent 400 frivillige har lagt ned til sammen 15.000 arbeidstimer, noe som gjør at Bukta har et solid maskineri, skryter han.

To tomler opp

Blant publikum var det mange som delte Pettersens syn. Randolph Rhea trakk fram lørdagens konsert med War on Drugs som sitt beste Bukta-minne, og ga to tomler opp i kveldssola. Han var også glad for at det for én gangs skyld hadde vært sol.

I klatrestativet i Telegrafbukta var fire gutter klare til å gi ordet ”Duracell-kanin” et ansikt.

– Det beste med Bukta er at man kan vase rundt på den store sletta og gjøre hva man vil. Og så kan man pisse i skogen!, utbryter Even Opstein

De trakk fram Kåre and the Cavemen som beste konsertminnet i løpet av festivalen.

Ikke alle hadde like mye energi som guttene, og Therese Holien, Hege Erlandsen og Katharina Eikrem tok heller en liten timeout på bakken. De trakk spesielt fram den gode stemningen på Bukta, og Eikrem, som hadde sin Bukta-debut i helga, var særlig fornøyd med én konsert:

– Opeth var helt klart høydepunktet!