Grafitti med midnattssol

Midnattssol og nordlys i grafittiform skal pryde Valhall under Døgnvill.

Foto: Andrea Hegdahl Tiltnes

døgnvill

- Jeg kommer til å bruke varme farger inspirert av midnattssol og nordlys. De fargene vi har her i Nord-Norge, forteller Kine Yvonne Berntsen (26).

Hun kommer fra Finnsnes/Tromsø, og blir Døgnvillfestivalens første festivalkunstner.

- Omgivelser har stor innvirkning på psyken, sier hun.

- I fjor var det to grader under festivalen, og vi hadde et hvitt dekke på bakken. Det opplevdes veldig kaldt, sier festivalsjef Hogne Rundberg.

Festivalledelsen ønsket å få stadion litt finere. Få inn litt form og farge. Gjøre Valhall til mer enn bare en konsertarena. De bestemte seg for å finne en festivalkunstner.

Kine har nettopp kommet tilbake til Nord-Norge etter tre år i Australia, og gleder seg til å jobbe på Døgnvill.

- Det blir gøy å komme litt ut av comfortsonen, å gjøre noe nytt, sier hun.

Til vanlig jobber hun i mye mindre format, og med andre teknikker. Blekk, vannmaling, akrylmaling, silketrykk, foto.

Nå skal hun jobbe på store flater med grafitti-teknikk og stensiler.

- Jeg kommer til å tenke ut hvordan jeg vil at det skal vær, men så har jeg kun få dager å jobbe på etter at festivalområdet er klart. Det blir nok jobbing dag og natt, men jeg jobber best under press, smiler hun.

Kine har aldri vært på Døgnvill før, og gleder seg veldig til festivalen.

- Jeg har vært nødt til å dra tilbake til Australia før festivalen har begynt. Det har vært litt kjipt å se alle bildene av kjente som har det gøy her, så jeg gleder meg skikkelig til å oppleve alle folkene og musikken, og det at man kan få til en festival med så store artister her hvor jeg kommer fra, smiler hun.

iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

døgnvill