Forholdet mellom stifter og bookingansvarlig Pål Jacobsen i Døgnvill og Norges største bookingselskap, Live Nation, skal angivelig ha vært svært anstrengt etter samarbeidet med Holmekollen-festivalen som gikk konkurs i 2012.

Ifølge innberetningen til gårsdagens skiftesamling, ble ikke Wikstrøm og resten av det nye styret gjort klar over dette før i midten av mai 2013, og alvorlighetsgraden ble ikke avdekket før styrelederen og Kjetil Olsen møtte Live Nation i Oslo 28. mai.

– Vi ble hele tiden forsikret om at bookingen ville ordne seg, mens både Pål Jakobsen og Henry Leeves var fullt klar over at Live Nation ikke var samarbeidsvillige, sier Wikstrøm.

Fratatt bookingansvaret

Ifølge Døgnvill AS sine styremøteprotokoller ble det 21. februar i fjor  bestemt at den første «headlineren» skulle slippes før påsken.

– Det er klart det ikke lot seg gjøre, når Live Nation betegnet Jakobsen som en av de største bandittene de hadde vært borti, sier Wikstrøm.

Forholdets alvorlighetsgrad ble gjort kjent for resten av styret under styremøtet 14. juni, etter møtet i Oslo, hvor det da ble vedtatt å frita Pål Jakobsen fra bookingansvaret.

Pål Jakobsen vil se nærmere på innberetningen og Wikstrøms uttalelser når han kommer hjem fra ferie i neste uke, mens daglig leder i Døgnvill AS, Henry Leeves, ikke ønsker å kommentere saken ennå.

– Jeg avventer til bostyret har vurdert forholdene i innberetningen, sier han.

Ønsker oppnøsting

Wikstrøm håper nå at bostyret gjennomfører en nærmere gjennomgang av forholdet mellom nærstående i festivalen.

– Dette er noe jeg ønsker å få klarhet i, sier han.

Bobestyrer, advokat Bjørn August Krane, opplyser i innberetningen til skiftesamlingen at man videre i behandlingen bør gå nærmere gjennom kontoutskrifter, regnskaper og forvaltning, samt undersøke eventuelle straffbare forhold. Det er innmeldt krav for i alt 8,3 millioner kroner til boet i Døgnvill. I tillegg kommer lønnskrav.

– Det er likevel ikke sikkert at behandlingen vil gå så langt, da det er svært lite å hente i boet. Det blir nemlig opp til kreditorene å stille midler til disposisjon, og det er ikke sikkert de ønsker å kaste bort mer penger nå, forklarer han.

Krane vil i de kommende dagene møte kreditorene, og sammen planlegge hva som skal gjøres videre.

– Vi vil blant annet se på hvilke offentlige midler vi kan søke for en videre behandling, konstaterer han.

LITE Å HENTE: Bobestyrer Bjørn August Krane opplyser at en grundigere behandling ikke er utelukket, men at dette er avhengig av støtte fra kreditorene. Foto: LARS JOHNSEN
MILLIONKRAV: Det er innmeldt krav for i alt 8,3 millioner kroner til boet i Døgnvill. I tillegg kommer lønnskrav. Foto: Eirik Bjørklund Foto: Eirik Bjørklund