De to selskapene forklarer sammenslåingen med følgende i en pressemelding:

"Medielandskapet og den internasjonale kinobransjen er i stadig endring, noe som medfører stadig større utfordringer for eiere og drivere av kinoer også i Norge. I Norge har en i nær hundre år hatt en tradisjon for at kommunene har drevet kinodrift. Flere norske kommuner har imidlertid de siste årene valgt å selge sine kinoer, helt eller delvis, til utenlandske kinoselskaper. Mange kommuner anser fortsatt kinodrift som en naturlig del av det å drive en aktiv kulturpolitikk, og anser fortsatt eierskap i det lokale eller regionale kinoselskapet som et viktig verktøy for å kunne tilby innbyggerne et kinotilbud av høy kvalitet og med stor bredde i filmutvalg. Tromsø kommune og Trondheim kommune har i tråd med et felles ønske om å styrke sin felles posisjon i det norske kinomarkedet derfor etablert et nytt kinoselskap – KinoNor."

Les også: Slik blir kinohøsten

Klare mål

I pressemeldingen fra Aurora kino og Trondheim kino forklarer de at eierne gjennom opprettelsen av KinoNor har lagt til grunn en visjon om at selskapet skal være en kinokjede med norsk eierskap som skal modernisere bransjen og øke eiernes muligheter for økonomisk avkastning.

Målet med det nye samarbeidet er nedfelt i en rekke konkrete punkter:

• Tilby norske kinoer en samarbeidsmodell hvor de beholder stor grad av lokalt selvstyre.

• Tufte samarbeidet på den film- og samarbeidskulturen som har vært limet i norsk kinobransje.

• Bistå kommuner gjennom samarbeid om strategisk posisjonering, innkjøp, HMS og opplæring, markedsføring og CRM, regnskap og økonomiske støttefunksjoner, festivaler, frafall av tjenester fra F&K, teknisk infrastruktur

• Gjennom fellestjenester styrke kinoenes økonomi og kompetanse.

- Steg i riktig retning

Selskapets kontoradresse legges til Trondheim og daglig leder for selskapet blir Arild Kalkvik. Selskapet vil til daglig ledes av en arbeidsgruppe bestående av daglig leder i de deltakende kinoene.

- Vi er overbevist om at etableringen av KinoNor er et steg i riktig retning for Aurora kino, og den målrettede satsningen vi har gjort i Nord-Norge de siste årene», sier Grete Ovanger, styreleder i Aurora kino.

Også kinodirektør ved Aurora kino, Geir Martin Jensen, er positiv til samarbeidet.

- Aurora kino er alt i dag en kinokjede, så vi kjenner til hvordan et nært samarbeid mellom flere kinoer kan gi positive ringvirkninger», sier Jensen.