- Vi ligger som nummer to på landsbasis. Mandag hadde "Mot naturen" solgt 1.164 billetter her i Tromsø, sier kinosjef ved Aurora Fokus kino, Frank Bakkemo.

"Mot naturen" hadde førpremiere i Tromsø 18. september og premiere over hele landet dagen etter. I hele forrige uke ble filmen av tromsøregissør Ole Giæver vist fire ganger om dagen på Aurora Fokus kino.

Les iTromsøs anmeldelse av "Mot naturen"!

- Spesiell oppmerksomhet

Bakkemo er ikke misfornøyd, til tross for det ikke er mer enn drøye 1.100 mennesker i Tromsø som har sett filmen i løpet av halvannen uke.

- Dette er nok mer en festivalfilm enn en film som trekker et stort kinopublikum. Publikumstallet ligger derfor så langt på det nivået som vi hadde forventet. Forhåpentligvis har den en levetid på kino hos oss ennå en stund fremover, forklarer kinosjefen.

Han har nemlig ingen planer om å ta "Mot naturen" av salgsplakaten med det første.

- Både denne og neste uke vil vi ha to daglige forestillinger. Vi gir filmen litt spesiell oppmerksomhet siden det er snakk om en tromsøregissør som står bak den, påpeker Bakkemo.

Lite innvirkning

På landsbasis er "Mot naturen" satt opp på 32 kinoer, fordelt på 73 kinosaler, landet over. Det hadde per i går resultert i totalt 9.812 besøkende.

- Filmen har fått massiv omtale i riksdekkende presse og strålende kritikker blant samtlige av landets filmanmeldere. De forholdsvis lave besøkstallene kan tyde på at positiv omtale har begrenset innvirkning på besøkstallene?

- En positiv omtale gjør selvsagt en film mer interessant for et potensielt kinopublikum, men den har ikke nødvendigvis så mye å si for om en film trekker mye folk eller ikke, forklarer Bakkemo.

Langt opp

Hittil i år er det barnefilmen "Doktor Proktors prompepulver" som er mest sett på Aurora Fokus kino med nesten 7.500 besøkende, etterfulgt av "Glassdukkene" som nesten 7.000 tromsøværinger fikk med seg på kino. Dit opp er det altså et godt stykke for "Mot naturen".

- Foreløpig ligger filmen i et sjikte der veldig mange filmer havner, det vil si med et tall på mellom 1.000 og 1.500 besøkende. Der havnet både "Godzilla" og "Edge og tomorrow" tidligere i år, så dette er langt fra noe krise for "Mot naturen", mener kinosjefen.