Midt iblant storheter som Stig Henrik Hoff, Lena Kristin Ellingsen og Henrik Mestad i Nils Gaups «Glassdukkene» finner man 21 år gamle Guro Olaussen fra Karasjok.

Til daglig studerer Olaussen jus ved Universitetet i Tromsø — Norges arktiske universitet, men etter noen dager på filmsett har hun fått mersmak.

– Jeg har vært med i en musikkvideo en gang og «Landsfareren» på TV3, men har ikke spilt noe skuespill. Det var veldig artig, forteller Olaussen.

Les mer: Går til sak mot "Glassdukkene".

Mord og etterforskning

Skuespillerjobben fikk hun etter at de så etter samiske jenter. Noen tipset om Olaussen og hun ble innkalt til audition.

Dermed gikk det slag i slag og hun endte opp med rollen som Anniken, venninna til Lisa som blir drept i filmen.

— Hun er en veldig utadvendt rollefigur og med i en jentegjeng. Jeg vil kanskje si at hun er litt «bærtete» på et vis, sier Olaussen.

Filmen forteller historien om kriminaletterforsker Aslak Eira som jakter på den savnede jenta Lisa, som senere viser seg å bli funnet livløs i Prestvannet på toppen av Tromsøya.

Les mer: Krimdrama fra Tromsø snart klar.

Gallapremière

I dag er det gallapremiere på filmen, som ble spilt inn i Tromsø og Målselv i fjor. Flesteparten av dem som har jobbet med filmen vil sammen med publikum samle seg på seg på Fokus kino for å se filmen.

For Guro blir dette aller første gang.

– Jeg har kun sett traileren tidligere og er veldig spent på å se resultatet i dag. Det er jo et artig konsept i og med at det er spilt inn i Tromsø, så man kjenner seg jo godt igjen, sier Olaussen.

Hun synes det var en morsom prosess å være en del av.

– Det var utrolig morsomt og alle som var med var veldig hyggelig. Selv om flere av skuespillerne var godt kjente var de veldig jordnære og hyggelige, sier Olaussen.

Les mer: Har høye forventninger til "Glassdukkene".

SPILTE INN I TROMSØ: Her ser vi regissør Nils Gaup sammen med Stig Henrik Hoff, Lena Kristin Ellingsen og Eirik Junge Eliassen fra innspillingen på Prestvannet i høst. Filmen har gallapremière i kveld. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen