Les også: Holder konsert til inntekt for nyfødte fattige

– Jeg ser på dette som en veldig viktig sak og synes det er et kjempegodt initiativ, så da jeg ble spurt om å si noen ord, ville jeg gjerne støtte opp om det arbeidet de gjør, forklarer Kari Sørheim Mjøs.

Roser engasjementet

Onsdag kveld arrangerer kammerkoret Ultima Thule for niende året på rad veldedighetskonserten ”Konsert i Mandelas ånd”, til inntekt for Sør-Afrikas nyfødte fattige, foreldreløse barn.

Tidligere år har Ole D. Mjøs vært fast konferansier på disse konsertene. Ettersom Mjøs gikk bort 1. oktober i fjor, er det planlagt en markering for ham under kveldens konsert. I den forbindelse har hans kone blitt bedt om å si noen ord.

– Jeg skal snakke en del om prosjektet i Sør-Afrika. Ideen bak er fantastisk flott. Jeg tror det er viktig at folk engasjerer seg, at hver enkelt av oss bidrar med det vi kan for å hjelpe andre, forteller hun.

Mjøs ser fram til onsdagens arrangement.

– Det ser ut til at det blir et flott program, så jeg har tro på at det blir en stor kveld, påpeker hun.

Les også: Vil reise Mandela-statue i Tromsø

Flere med på laget

Til onsdagens konsert har Ultima Thule fått med seg sangerinne Wenche Maria Jentoft, fløytist Inge Oudenstad, skuespiller Maryon Eilertsen og musikerparet Aelita Stepanova på fiolin og Sergei Osadchuk på klaver.

– Fantastisk bra

For Maryon Eilertsen blir det ikke første gang hun bidrar på ”Konsert i Mandelas ånd”.

– Jeg har vært med før, rett og slett fordi jeg synes det er et fantastisk bra arrangement og et godt tiltak. Da er det klart jeg stiller opp, forklarer hun.

HT-skuespilleren kan avsløre at hun skal lese to dikt for de fremmøtte.

– Det ene diktet heter ”Invictus”og ble skrevet av den engelske forfatteren William Ernest Henley i 1875. Diktet var en viktig inspirasjonskilde for Mandela da han satt fengslet på Robben Island. Jeg skal lese den norske versjonen, som er gjendiktet av Bjarte Hjelmeland, forteller Eilertsen.

Hun håper og tror at mange finner veien til Sparebankens festsal onsdag kveld.

– Folk viste på fjorårets konsert at de er rause, så jeg håper det blir en del folk i år også, påpeker hun.

Les også: Mandela-krangel i kommunestyret

Gjensyn: Skuespiller Maryon Eilertsen skal fremføre to dikt under kveldens veldedighetskonsert. Det blir ikke første gang hun bidrar på ”Konsert i Mandelas ånd”. Foto: Tor Farstad Foto: Tor Farstad, Tor Farstad