Allerede etter første akt var det tydelig at publikum var målbundet av Ulyana Lopatkina og resten av det russiske ballettkompaniet.

– Jeg er helt overveldet. Det var ubeskrivelig vakkert. Jeg er nesten målløs, forteller Maria Fagerli og får samtykkende nikk fra venninnegjengen.

Både hun og venninnene Tora Vorren, Yngvild Storli og Pernille Lamark har danset ballett i mange år på Kulturhuset, og da billettene kom for salg i november, var de raske med å tømme sparebøssene.

Se bildene fra åpningsforestillingen her.

– Dette er våre helter innenfor ballett, og de er rett og slett enorme inspirasjonskilder. Vi har ventet i over tre måneder på denne dagen, og jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å se noe slikt her hjemme i Tromsø, forteller Yngvild Storli.

Flere kjente Tromsø-personligheter hadde også tatt turen til et fullsatt Kulturhus i går kveld. Blant dem var den tidligere TIL-kapteinen Lars Espejord som avslører at det ikke blir siste gang han går på ballettforestilling.

– Jeg er jo ikke vokst opp med ballett hjemme i Mellomveien, men jeg må si at jeg er kraftig imponert over hva de får til på scenen. Det er rett og slett veldig vakkert, så det ga mersmak, forteller Espejord.

Les mer om forestillingen i lørdagens papirutgave av iTromsø. (Eller les PDF-utgaven)

Foto: Ronald Johansen