Torsdag arrangerer Tvibit, i samarbeid med Kofor og Filmveksthuset, fjerde runde med arrangementet ”Feedback”. Her får unge band i Tromsø muligheten til å spile live for publikum, for så å få tilbakemelding backstage fra et fagpanel.

– Som regel får unge musikere mye skryt av familie og venner etter konserter og slikt, men den konstruktive kritikken kan ofte utebli. Det er dette vi ønsker å bidra med, forklarer Anette Tunheim Jakobsen på Tvibit.

Totalt skal tolv band og artister delta, med stor spredning i alder og sjanger. Tilbakemeldingene får de både muntlig og skriftlig, slik at de har noe konkret å gå ut ifra.

– Alle får et skjema der de får tilbakemelding på hver enkelt låt, men også på ting som utstråling, kommunikasjon med publikum også videre. Vi legger dog vekt på hvor langt bandene er kommet, ettersom noen er i 14-årsalderen mens andre har holdt på en stund, forteller Tunheim Jakobsen.

– En mulighet vi ikke hadde

Dag Jørgen Steffensen-Helling, også kjent som bare Daggi, sitter i fagpanelet og er glad for å kunne gi de unge artistene noe han ikke fikk.

– Dette er en mulighet til å få tips og råd vi aldri hadde tilgang til som unge artister, så jeg synes konseptet er veldig bra. Tilbakemeldingen kommer fra folk som har vært i bransjen lenge, noe som kan være nyttig for de unge artistene, sier Steffensen-Helling, som håper på kunne bidra med erfaringer fra flere sider av bransjen.

– Jeg har vært både artist, arrangør, i tillegg til å være i management-bransjen, så jeg vil kunne gi dem input på hvordan man håndterer de forskjellige sidene av musikklivet.

Ikke bekymret for kritikk

Karl Pedersen, vokalist i bandet Defaced som deltar på torsdag, sier de gleder seg til å spille på Tvibit.

– Det var på Tvibit vi spilte vår første konsert for to år siden, så det blir gøy å komme tilbake. Det kommer som regel godt med folk, sier Pedersen, som også setter pris på å få tilbakemelding på fremføringen.

– Nå er vi jo ganske selvsikre på musikken og fremføringen vår, men vi håper på få konstruktiv kritikk vi kan bygge videre på, konstaterer han.

TILBAKEMELDING: Dag Jørgen Steffensen-Helling, også kjent som bare Daggi, håper på å kunne gi de unge artistene nyttige tilbakemeldinger. Foto: Tom Benjaminsen
GOD RESPONS: Anette Tunheim Jakobsen ved Tvibit forteller at hun har fått gode tilbakemeldiner fra band som har deltatt på arrangementet tidligere.