Hekla Stålstrenga lanserte forrige uke at de ville gi barn mellom 3 og 14 år mulighet til å se dem spille live på Driv sin nye storstue. Grunnen er at hovedkonserten torsdag kveld hadde 18 års aldersgrense.

Det populære bandet, som i september ble kåret til årets folkemusikere, inviterte totalt 40 barn med foresatte til konserten gjennom iTromsø sin nettside. Det falt i smak hos bandets minste fans.

– Kul musikk

Silje Olderdal (29) tok med seg sine tre tantebarn Mathias Pettersen (13), Synne Tingvoll (11) og Linnea Tingvoll (7) for å få med seg konserten.

– Vi er veldig glad i Hekla Stålstrenga, fordi de har så kul musikk, sier Synne Tingvoll med støtte fra sin lillesøster Linnea Tingvoll.

Og det er ikke tvil om hvilken Hekla-låt som er favoritten.

– ”Har du fyr”, sier alle tre seg enige i.

Ivrig danser

I løpet av den 20 minutters lange konserten spilte bandet låter som «Æ elske den forblåste plassen her», «Har du fyr» og «Siste Sang» til publikums store begeistring. En av dem som danset mest på publikumsplassen var Mille Myrvoll Hansen (4).

– Jeg liker musikk veldig godt. Det er fin og koselig musikk, sier hun.

Også hos henne var det låten «Har du fyr» som falt mest i smak.

– Jeg har sett de spille låten på TV og når jeg så den her syns jeg det var veldig fint, sier Mille Myrvoll.

Mor til Mille, Stine Myrvoll, syns initiativet til Hekla Stålstrenga er utrolig bra.

– Det er som oftest 18 års aldersgrense for å kunne komme inn på konserter. Mille er veldig interessert i musikk og dans, så dette var utrolig stas for henne, sier Myrvoll.

– Bra publikum

Bakgrunnen for denne minikonserten er at Hekla Stålstrenga ved flere anledninger har mottatt mail fra foreldre som gjerne vil ta med seg barn på lydprøvene deres.

– Det er slik at vi som regel spiller sent på kvelden, det er 18 års aldersgrense og vi har ikke tid til å spille egen konsert for barn. Men i dag hadde vi litt ekstra tid, derfor arrangerte vi egen minikonsert, sier gitaristen i bandet Tore Bruvoll.

– Det er veldig artig å spille for barn. De er utrolig bra publikum, legger han til.

ivrig: Hekla Stålstrenga inviterte 40 barn til en eksklusiv minikonsert på Driv. Det er ikke tvil om at det falt i smak hos bandets minste fans. Alle foto: Håkon Steinmo Foto: Håkon Steinmo
fornøyd: Silje Olderdal (29) tok med seg sine tre tantebarn Mathias Pettersen (13), Synne Tingvoll (11) og Linnea Tingvoll (7). Foto: Håkon Steinmo
Favoritt: Therese Keiseraas hadde med seg sin sønn Krisander Keiseraas (7). Therese måtte innrømme at det var nok hun som var den største fanen blant dem to. Foto: Håkon Steinmo