Vi begynner å bli bortskjemte med band som inntar spillelistene på P1. Violet Road, som nærmest har klippekort hos Norges største radiokanal, og Hekla Stålstrenga har begge gjort store penger og desto større konserter og turneer med sine hits.

Det vi derimot ikke har er band som markerer seg hos et yngre publikum på landsbasis. Nå melder Jadudah seg på for alvor.

Les også: Har fanget råheten i studioet

Danker ut Cazadores

Med de to nye singlene «And We Fall» og «Red» viser tromsøbandet at de har vokst som musikere og nærmest danker ut Cazadores ambisiøse forsøk med singelen «Daydreamer», som ble lansert i forrige uke.

Låten «And We Fall» mener jeg er en toppkandidat til å bli A-listet på P3 og vil garantert gå hjem hos det unge publikummet radiokanalen har.

Det tunge lydbildet og den massive produksjonen får bandet til å høres ut som Royal Blood og den elleville stemmen til Helle Larsen får lytterne til mimre tilbake til da Gwen Stefani faktisk lagde god musikk en gang på 90-tallet.

Les også: Det etterlengtede slippet

Atmosfærisk gitar

Energien er så definitivt til stedet, hvor låten tar oss med på en heidundrende berg og dalbane-ferd som starter mystisk, tar helt av, overrasker oss med et melankolsk, rolig og malplassert pianoparti, før det igjen er klart for den store finalen med Joakim Finstad Jenssens atmosfæriske gitarsolo.

Jeg opplever ofte at låter og album fort blir overprodusert i dagens musikk, men Michael Scott Hartung, som tidligere har jobbet med Team Me, Moddi og Highasakite, har virkelig fått Jadudahs enorme lydbilde til å høres skitten, frekk og samtidig stort ut.

Med andre ord et helt riktig steg fra deres forrige singel «When I Sleep», som også gikk hjem hos P3s lytterskare.

Les også: Dette får du høre i år

Bommer på «Red»

I januar fremførte bandet begge låtene på musikkvideoarrangementet NN+ under Tromsø Internasjonale Filmfestival. Da hadde bandet med seg korist Frida Lydia Hansen, som bidro til en minnerik opplevelse for alle på Driv. Kanskje burde gruppa vurdert å fly inn den meget talentfulle sangerinnen som gjorde seg veldig godt sammen med vokalist Larsen. Dette er det eneste jeg velger å sette fingeren på i vurderingen av «And We Fall», som uten tvil er den beste låten bandet har kommet med til nå.

Derimot mener jeg at bandet derimot bommer kraftig med låten «Red», som de strengt tatt burde ha lagt fra seg på studenthybelen, hvor den en gang ble skrevet. Den er mørk, tung og har ikke i nærheten like mye energi som «And We Fall». Frekkheten og burlesque-stemningen, som deres foregående låter har båret preg av er totalt fraværende. Dette er en låt som kanskje kan vokse på enkelte og den står seg definitivt sammen med den utrolig vakre musikkvideoen, som blant annet har skuespillerne Kari Simonsen og Per Tofte i hovedrollen. Låta er seig og passer seg nok ypperlig som et avbrekk på et debutalbum vi umiddelbart får enorme forventninger til etter å ha hørt «And We Fall».

Musikkvideoen til «Red» blir for øvrig lansert på iTromso.no i løpet av neste uke.

«And We Fall» – terningkast 6

«Red» – terningkast 3

Vurdert av Kent-Einar Myreng

I STUDIO: Fra venstre, produsent Mike Hartung, Patrick Jaklin, Sigbjørn Sand Johansen, Sverre Simonsen, Helle Larsen og Joakim Finstad Jenssen under innspillingen av Jadudahs første album Foto: Privat