Lørdag holder Tromsøbandet Jadudah sin første helt egne konsert i Tromsø på Rådstua Teaterhus. Dette har kostet dem tid, krefter og over ti tusen kroner.

– Vi har ordnet alt selv. Fra lydutstyr til lys og scene. Men det hadde vi forventet. Det koster å arrangere konserter og vi vil satse. Siden bandet har høye ambisjoner må vi våge å bruke litt penger slik at vi kan holde den konserten vi har drømt om sier Joakim Jenssen, gitarist og låtskriver i bandet.

Ekspanderte

Derfor satser de alt på at de på lørdag kommer til å dra mange publikummere.

– Om det kommer veldig mange må vi til og med sette opp ekstra toaletter, sier Jenssen og ler.

Det kan nok godt hende det blir nødvendig med de ekstra toalettene.

Siden bandets start i mai 2012 har utviklingen vært rask. Bandet startet som en duo bestående av Jenssen og vokalist Helle Larsen og har siden da fått mange flere låter, reist på turné og skal i løpet av 2014 gi ut plate. I tillegg har også to medlemmer blitt til fem etter at Sverre Simonsen, Patrick Jacklin og Sigbjørn Sand Johansen også ble med i bandet.

– Nå er det enda morsommere å spille sammen. Vi er en veldig bra gjeng som trives sammen. Det er nesten som å være på leirskole hver gang vi drar og spiller et sted, sier Larsen.

Perfeksjonister

Rett etter at bandet startet ble låten «And we fall» kåret til ukas Urørt på NRK P3. I februar slapp de deres tredje singel «When I sleep» og mandag spilte de under radioprogrammet «Christine» på P3.

– Vi er opptatt av å bli tatt seriøst og vi ønsker å satse ordentlig på musikken, sier Jenssen.

Derfor jobber de også en god stund til før albumet kommer.

– Vi har vært i studio flere ganger, men vi vil ikke gi ut noe før vi er fornøyd. Plata må bare bli 120 prosent tøffere en alt annet. Den må være perfekt.