21 band er nå klare for Buktafestivalen 2015. Onsdag slapp nemlig festivalen tyske Wedge, australske The Graveltones og norske The Devil & the Almighty Blues.

– Vi er ikke langt unna å være i mål nå, vi er godt har halvveis, sier Lasse Lauritz Pettersen som er festivalsjef i Buktafestivalen.

Les også: Endelig spiller hun på Bukta

Mangler headliner fredag

Han forteller at det aller meste av bookinger er på plass og at det er snakk om små detaljer som må på plass før han kan presentere hele programmet.

– Jeg føler vi har en god kombinasjon som vil overraske og begeistre. De tre bandene vi slipper i dag er band som vi har behov for å eksponere folk som ikke kjenner dem fra før. Vi bruker mesteparten av ressursene våre på å skape balanse og egenart i programmet vårt. Vi har et ønske om at vår festivalplakat skal være særegen og ulik alle andre.

Når det er snakk om headlinere, eller artister som avslutter festivalens tre dager, vil Dream Theater avslutte torsdagen og The Wombats avslutte lørdagen.

– Vi kommer tilbake med hvem som avslutter på fredag, sier Lauritz Pettersen med et glimt i øyet.

Les også: Lørdagens headliner

Les også: Den vanskelige andreplata

Kruttønne

De tre bandene har heftig bluesrock som fellesnevner hvor Wedge blir beskrevet som en skikkelig kruttønne av et band.

– Et band som kombinerer alt fra 60s garasjerock, blues, rock’n’roll og 70-tallets hardrock med et hint av psykedelia. Bandet har det siste året turnert hyppig i hele Tyskland og Italia og har med sin høye energi, kraftige og melodiøse lydbilde virkelig både imponert og overbevist, skriver festivalen.

Lasse Lauritz Pettersen gleder seg også personlig til The Graveltones som festivalen forteller har blitt sammenlignet med Bob Dylan til Howlin Wolf.

– Duoen er opprinnelig fra Australia og holder nå til i London i England. Bandet startet opp i 2011 og har allerede lagt over 250 konserter bak seg og har blant annet varmet opp for band som Rival Sons og Boss Hogs.

Blues for the red sun

I tillegg ser man at festivalen har booket The Devil & the Almighty Blues som har gitt ut plate under det nyetablerte Tromsø-selskapet Blues for the Red Sun.

– The Devil & The Almighty Blues kan åpenbart sin musikkhistorie og kombinerer en nostalgisk blanding av 70-tallets tunge, seige og mudrete rock, melodiøs blues, desert-rock og den eksperimentelle rocken som oppsto på slutten av 60-tallet.

The Devil & the Almighty Blues Foto: Pressefoto