En sterk kjærlighet til det fysiske formatet er bakgrunnen for at Benjamin Mørk nå slipper sin andre plate på vinyl.

– «Meantime Lifetime» ble sluppet 2. februar, og neste uke, 10. april, slippes den offisielt på vinyl. Påskeaften skal jeg imidlertid ha en liten konsert på Backbeat, der platen vil være eksklusivt tilgjengelig en hel uke før resten av landet, sier Mørk.

Tilbakemeldingene han har fått på skiven skal være av det positive slaget, og Mørk håper også vinylplaten vil bli godt tatt imot.

– På lørdag skal jeg spille litt musikk fra platen og ha en liten UFO-stasjon borte på platebutikken.

Altoppslukende arbeid

Mørk forteller at vinyl og LP-plater er en stor del av hverdagen, og at det dermed var naturlig for ham å gi ut skiven, også som LP.

– Det aller beste med det, er at det er i et fysisk format - man kan holde det i hendene og bli mer kjent med den som har laget produktet. I tillegg kan man legge ned arbeid i detaljer: et fint cover, design og teknisk utførelse, for eksempel, forteller Mørk.

Platen er av typen 180g gatefold med vrengt papp og innerposetrykk. Den har krevd mye arbeid, og en stor del av det er det artisten selv som har gjort.

– Jeg har komponert alt selv, tatt det opp, produsert og mikset platen. Det er fullstendig altoppslukende, men det går med god arbeidskapasitet, sier Mørk.

Han ga i 2013 ut sitt første verk, albumet «Karasho». Det har med andre ord gått slag i slag for Mørk den siste tiden, og han har fullt program, også i vår.

Turné i utlandet

I mai skal nemlig Mørk ut på turné i blant annet Tyskland, Sverige og ulike steder i Norge.

– I Nord-Norge er det bare Kirkenes jeg skal til, ettersom jeg hadde konsert i Tromsø i februar, forteller komponisten.

Han skal ut på turné alene, og håper på god mottakelse også der.

– Men aller først er det konsert på Backbeat - det gleder jeg meg til, avslutter Mørk.