Robinsonekspedisjonen er programmet der deltakerne skal bo på en sydhavsøy og klare seg med lite mat og utstyr, samtidig som de skal delta i konkurranser og kjempe mot hverandre i lag.

I år er første året Robinsonekspedisjonen vises på TV2 - serien har tidligere hatt hjemmeadresse på TV3, og Lise Lotte Håndstad (23) fra Tromsø er én av de 18 deltakerne som skal kjempe om en premie på 300.000 kroner.

– Serien ble spilt inn i løpet av fem uker på Filippinene i mai og juni i fjor, forteller deltakeransvarlig i TV2, Anne Martha Leiland.

Les også: Lurt ut av Robinson.

Spontan

Selv forteller Håndstad at hun slett ikke hadde planlagt å melde seg på programmet.

– Det var en helt spontan ting fra min side. Jeg kom hjem fra jobb seint, kom over annonsen og tenkte «hvorfor ikke?». Det var ikke veldig gjennomtenkt, men så kom jeg med og da var det bare å hoppe i det. Det var et nytt eventyr, forteller hun.

Hun ble både glad og stressa da hun fikk vite at hun var en av de 18 utplukkede deltakerne.

– Jeg visste jo ikke helt hva det var jeg takket ja til, og det er jo også litt av spenninga. Jeg synes Robinson er et kjempekult konsept, og har sett det en del på TV tidligere, sier hun.

Les også: Tromsøjenter til øya.

Samekniv

Håndstad beskriver første møte med øya som sterkt.

– Hele reisen var spesiell, for vi fikk ikke lov til å snakke med hverandre. Da vi endelig kom på plass, fikk se hvor flott øya var, og bli kjent med folk var det mange inntrykk, og det var veldig sterkt. Man fikk ikke sove den natta, for å si det sånn. Jeg er kjempeglad for at jeg tok denne sjansen og ble med, men det er ikke for pyser, sier hun.

Som personlig gjenstad valgte Hånstad å ta med seg en samekniv til øya.

– Enkelte velger å ta med ting som de selv har bruk for, men jeg valgte å ta med noe som alle ville få bruk for. Jeg er glad i friluftsliv, og kunne nok ikke tatt med meg en sminkepung, for eksempel, sier hun.

Det er premiere på programmet 8. februar. Håndstad er spent på hvordan det blir å se seg selv på TV.

– Det blir nok rart, men jeg tar det som det kommer, og er glad for at jeg får dele dette eventyret med andre

Les også: Reality-drømmen brast for Jeanette.

- En drøm

Også Rolf Florida Kristensen er deltaker i årets Robinson på TV 2. Han er bror til Alita Kristensen, fra Tromsø, som stakk av med seieren av reality-programmet i 2010.

Det å melde seg på Robinson er noe Kristensen lenge har vurdert, forklarer han til Altaposten.

- Det å være forlatt på en øde øy, overlatt til seg selv, det er noe jeg har drømt om siden jeg var liten, sier han til Altaposten.

Foto: Anton Soggiu/TV2