CAFÉ SÅNN: Til tross for en noe tung start hvor Espen Renø Svendsen hadde problemer med å få publikum til å presentere seg, ble de til slutt enige og fant tonen.

– «Hei, æ hete publikum», slår Svendsen seg etter hvert til ro med.

For skuespillerne i teatersportgruppa er det viktig å få med seg publikum på improviseringene sine, noe de vanligvis ikke har problemer med.

– Det virker jo nesten som om vi har blitt enda mer populær det siste året, sier Svendsen til iTromsø før forestillinga.

SE VIDEO: Billig Brus underholder de minste

For store

Det var da han og hans medskyldige, for anledningen Agnes Bohne, Mats Holm Ernstsen, Eivind Bårdsen, Mariann Lødemel og Lars Nordmo på tangenter, la planene for kvelden.

– Det blir vel den gode gamle oppskrifta, det: På scenen uten oppskrift, smiler Svendsen.

Denne akter de å følge den nærmeste tida.

– Planene våre er vel å holde en forestilling i måneden framover, men vi håper selvfølgelig å utvikle oss videre, sier Svendsen.

Gruppa vant i 2009 NM i teatersport etter «bare» å ha vært finalister i 2006, 2007 og 2008. De har ingen planer om å delta i NM i år.

– Vi føler vel at vi har vokst oss litt ut av Norgesmesterskapet for noen år siden, sier Agnes Bohne med et lurt smil, mens de andre gapskratter.

HOLD DEG OPPDATERT: Følg iTromsø kultur på Facebook

Verdensherredømme, eller ...

– Der har du overskrifta di!, ler Bårdsen.

– Hva med VM? Når arrangeres det? Det følger vel Fotball-VM, gjør det ikke?!, spør og svarer Ernstsen og avslører Gratis Øls planer om verdensherredømme som umiddelbart blir lagt døde av Svendsen.

– Jeg har ikke oversikt. Jeg møter bare opp og går på scenen.

Det er Charlotte Bakken og Sandra Høgtun og resten av tirsdagskveldens publikum glade for.

– Jeg har ikke sett dem før, men jeg har hørt mye bra, sier Bakken til iTromsø.

Ifølge Høgtun er det imidlertid bare rett og rimelig at de har tatt seg turen.

– Charlotte er jo så kreativ og smågal at hun har selv vært med på teatersport, avslører Høgtun til venninnens forferdelse.

GRATIS ØL: Mariann Lødemel (fra venstre), Eivind Bårdsen, Espen Renø Svendsen, Mats Holm Ernstsen Lars Nordmo og Agnes Bohne varmer opp før forestillinga på Cafe Sånn. Foto: Tom Benjaminsen
DYRT ØL: Charlotte Bakken og Sandra Høgtun lot seg ikke lokke av falske løfter om gratis øl. Bakken lot seg derimot friste av det dyreste hun kunne finne. Foto: Tom Benjaminsen