NÅ er hurlumheiet for alvor i gang! Austin er stappe fullt av artister, bransjefolk og musikkglade mennesker, og på hvert et gatehjørne og i hver en pub er det live musikk fra morgen til kveld (ok, formiddag til natt...).

I dag har vi vært på et par minglemøter og truffet interessante folk, og har deltatt på et seminar om bruk av moderne teknologi til promotering av artister. Vi har også lagt turen innom det som kalles "SXSW Trade Show"; ei schvæær messe full av bedrifter med alskens ulike kreative løsninger og produkter som kan gjøre artisthverdagen mer spennende.

Det som slår oss er at verdens største bransjefestival virkelig er det: Stor!

Det er utrolig krevende å få med seg hva som skjer, og det er lett for aktører å drukne i vrimmelen av alle som vil vise nettopp SEG fram fra sin beste side. En må være god på å selge seg selv inn for å greie å bli lagt merke til her borte. For oss som førstegangsbesøkende har den researchen og kontaktene vi har gjort på forhånd av turen vært alfa og omega for det utbyttet vi får mens vi er her.

Vi kom hit med en shortlist av artister vi er interesserte i å sjekke ut, en handfull lunch/kaffe-avtaler, ei liste over relevante seminarer/foredrag, samt invitasjon til en rekke uoffisielle, lukkede arrangementer kún for bransjefolk og artister.

Og i denne maurtua som kalles Austin under SXSW, er vi glade for at vi har fått gode tips og hjelp fra folk som har vært her før, og fra folk som er her også i år, og kan bistå med å sette oss i kontakt med folk vi bør bli kjent med!

Å komme hit uforberedt hadde vært dummere enn vi kunne ha forestilt oss....

På SXSW Trade Show. Liselotte har fått seg et rytme-egg på pinne, og er veldig fornøyd. Foto: Privat
Lunch med den bulgarske sangeren Ilona og den britiske bransjeveteranen Tony Moore. Foto: unknown
Seminarliv. På SXSW nytter det ikke å stille uforberedt. Foto: Privat