Fredag kveld hadde TV-programmet The Voice premiere på TV2. Espen Lind gleder seg til å se nye talenter springe ut pånorske skjermer i høst:

– Jeg så første sesong av programmet og ble positivtoverrasket over konseptet. Det går ikke ut på å drite ut noen, og ingen er medfordi de synger dårlig, sier Lind.

Stjernepanel

Sammen med tidligere Aqua-medlem Lene Nystrøm, SondreLerche og rapperen Tommy T skal Lind finne den nye store stemmen når programmetstarter til høsten. Sammen utgjør de et panel med stor bredde og lang erfaring.Lene Nystrøm blir 40 år i oktober, mens Tommy T og Lind er 42. Bare Lerche på30 trekker snittalderen litt ned.

– Hver og en har lang erfaring i bransjen, har gjortforskjellige ting, og ser vel etter ulike kvaliteter hos deltakerne. Manplukker ut de som har noe ekstra, og jeg tror nok vi legger lista ganske høyt,sier Lind.

Utvikler nye talenter

Han oppholder seg for tiden på Østlandet, der han jobber medThe Voice som er i ferd med å ta form foran neste sesong. Lind har de siste årene lagt solokarrieren på hylla. Tildaglig jobber han som produsent og låtskriver i Norge og i utlandet. Han synestalentutvikling er spennende og gleder seg til å ta fatt på jobben som mentor.

– Jeg har vært produsent og låtskriver. Det er på en måtetalentutvikling, men skal man være litt realistisk, så er The Voice like mye enTV-konkurranse som talentutvikling, sier Lind.

At det kan dukke opp spennende artister, er han likevelikke i tvil om.

– Som produsent er jeg alltid på utkikk etter talenter. Sålenge de kan synge, spiller det ingen rolle hvor de kommer fra, sier Lind.

Trenger ikke ferie

Han farter mye fram og tilbake mellom Norge og USA, der hanhar jobbet med store navn som Beyoncè, Chris Brown, Tinie Tempha og Train.Hvilke prosjekter og artister han jobber med for øyeblikket, er han littforsiktig med å si for mye om.

– Jeg liker ikke å snakke så mye om det som skal skje, fordet er mye som aldri blir noe av. Slik er det i denne bransjen. Jeg er meropptatt av å snakke om det jeg har fått til, sier Lind.

Den siste tiden har han jobbet med det britiske bandet TheVamps, på en låt av Bruno Mars.

– Det er et ungt band, med tre gutter på 18-19 år. Videoener nettopp kommet ut, og singelen er nok i salg i England om ikke lenge,sier Lind.

Han reiser mye mellom Norge og USA, men også en del iEuropa. Arbeidsdagen beror mye på hvor artistene han jobber med befinner seg,men til tross for mye reiseaktivitet, er han svært fornøyd med jobben sin. Noeferie har han ikke behov for.

– Livet mitt er en eneste lang ferie. Jeg kan leve av detjeg liker aller best, og føler aldri at jeg er på jobb, sier han.

Taus om kjærligheten

At musikken tar stor plass i hverdagen, er tydelig. Lind harikke så mye annet han vil dele med omverdenen. Når iTromsø spør omkjærlighetslivet, bare ler han.

– Jeg har jo aldri vært særlig glad i å snakke om det. Deter et prinsipp jeg har, sier han.

Når det gjelder fremtidsplaner, har han mange. Først ogfremst som låtskriver og produsent, men også som soloartist.

– Det er noen år siden forrige soloalbum nå. Jeg har sagtat det sikkert kommer et til, men jeg vet ikke når, sier Lind.

Det neste året blir det ikke, så mye kan han si. Først måhan finne tid og en god grunn til å lage det.

– Jeg må få ånden over meg og få en kreativ idé til hvadet kan være. Deretter er det langt fra å jobbe på idéplanet til å gå i studio,sier Lind.