– Det er kjempebra at noe som dette skjer her, selv om det ikke er det beste været, forteller Alexander Rosbach .

Mandag ettermiddag hadde han og datteren Malin (6) tatt turen til fotballbanen ved Utsikten på Stakkevollan for å få med seg TIFF Juniors utekino. Der var det gratis visning av filmen «Hør her’a».

Til tross for mye regn og vind, var det anslagsvis rundt 100 personer som tok turen til bydelskinoen.

Alexander og Malin bor i nabolaget, nærmere bestemt på Varden. De koste seg med frukt og brus mens de ventet på at filmen skulle starte.

– Det er godt at vi får arrangementer som dette, og jeg tror det er bedre at kinoen ble arrangert her på Stakkevollan enn i sentrum, forteller pappa Rosbach .

– Det har generelt vært for lite kulturarrangementer her, spesielt med tanke på hvor mange som faktisk bor her ute, legger han til.

Ønsker seg et Charlottenlund

Han håper nå at politikerne setter større fokus på bydelen, og at de vil jobbe for å gi den mer attraktive tilbud, for eksempel gjennom å legge opp til mer fritidsaktiviteter.

– Det skulle vært mer aktivitetstilbud for barn og unge. Man burde fått til noe som Charlottenlund også her ute. Vi har jo området til det, sier Rosbach .

Allerede før filmen startet kunne Malin slå fast at bydelskino er noe hun gjerne deltar på flere ganger.

– Jeg har spist masse frukt og kost meg masse, så jeg håper vi får mer kino i fremtiden, sier hun.

MER I BYDELENE: Radhika Holmlund og Jonathan Holmlund (8) ønsker flere lekeplasser på Stakkevollan. Foto: Lars Kristian Jenvin Hågensen

– For mye i sentrum

Litt lenger bort sitter Radhika og Jonathan Holmlund. Også de har valgt å trosse været for å få med seg utekinoen, og er enige i at det er bra at Stakkevollan får arrangementer som dette.

– Vi synes det er veldig bra at utekinoen kom hit, for det er for lite av dette i bydelene. Det er for mye i sentrum, og ikke spredt godt nok ut, kommer det fra Radhika.

– Da slipper barn og unge her å måtte reise så langt for å delta, legger hun til.

Jonathan er enig i at er mye som kan gjøres for at det skal bli bedre for barn å vokse opp på Stakkevollan. På spørsmålet om hva han savner mest i bydelen, er én ting ekstra viktig.

– Vi trenger flere lekeplasser og flere plasser vi kan leke ute, konstaterer han.

BASSENGSAVN: Mamma Tine Gratland og Sofia Gratland Molund (11) koste seg på utekinoen, til tross for det forferdelige været. Foto: Lars Kristian Jenvin Hågensen

– Vann i bassenget

Arrangørene hadde satt opp flere telt slik at publikum kunne søke ly for det verste været. I ett av teltene hadde Tine Gratland søkt tilflukt med datter Sofia. De var begge takknemlige for at TIFF Junior har valgt å prioritere Stakkevollan, slik at de fikk kose seg på kino i «finværet».

– Det er kjempefint at vi får tilbud som dette, for det tilfører så mye til lokalsamfunnet.

For mamma Tine er det spesielt et tema som er viktig; nemlig hva som skal skje med bassenget. For etter at bydelsbassengene ble stengt ned, og alle ble sendt til Tromsøbadet, har antallet barn som går på frivillig svømmeundervisning droppet med hele 65 prosent.

– Vann i bassenget hadde vært kjempefint, fordi da slipper man bomringen når man vil på Tromsøbadet.

Fra Stakkevollan kommer man seg ikke langt med bil før man treffer på første bomring. Tine og Sofia velger nå i større grad å la bilen stå.

– Vi bruker mer buss nå enn før, hvis vi skal noen plass. Og skal vi på Tromsøbadet er det fullt mulig at vi bestemmer oss for å gå eller sykle dit, og at vi ikke kjører bil.

VANN, IKKE REGN: Julia Erlandsen (til venstre), Christianne Erlandsen og Elias Erlandsen (i den kule masken) var blant kinopublikum på Stakkevollan fotballbane. De vil gjerne ha flere ting til å skje i bydelen og savner vann i svømmebassenget på Stakkevollan. Foto: Lars Kristian Jenvin Hågensen
BLÅTT HAV: Arrangørene stilte forberedt og hadde med ponchoer som de delte ut. Det hjalp å holde det oppmøtte publikummet litt tørrere. Foto: Lars Kristian Jenvin Hågensen