«Dröm» – kvartetten på fire personer tar for seg sjangeren elektronikapop i samspill med egenproduserte synther, akustiske instrumenter, elektrisk trommer også i kombinasjon med nordnorsk vokal.

– Dette er unikt for oss, og jeg tror ikke det finnes noen andre som har blandet denne sjangeren sammen med den nordnorske dialekten før, sier vokalist og tromsøværing i bandet, Sondre Pettersen.

Mye arbeid

Til nå har bandet sluppet sin første singel «Når æ våkne» og er allerede i gang med å spille inn nytt singelmateriale. Etter hvert slipper de debutplata si.

– Det ligger flere års arbeid bak denne. Vi er fortsatt i oppstartsfasen, men til nå har vi fått veldig god respons på det vi gjør. Nylig hadde vi konsert på Studentersamfundet i Trondheim hvor folk sang med på sangene våre, sier Pettersen.

– Det var verdifullt for oss.

Én av ti

I ryggen har de plateselskapet «Impeller Recordings» som blant annet står for det up-and-coming bandet «The Fjords». Nå har «Dröm» tatt sitt neste karrierehopp, og blant 60 påmeldte, er de plukket ut som én av ti finalister til å vinne musikkonkurransen «Musikkprisen».

– Vi synes dette er veldig stort. vinner man denne, får man ti dager i studioet «Ocean Sound Recordings Studio» til plateinnspilling. Blant annet Thom Hell, Sondre Lerche og flere kjente har spilt inn låtene sine her, sier Pettersen som omtaler det som én av Norges beste studioer.

Travelt år

De meldte seg selv på til den gjeve prisen hvor stemmene fra den profilerte fagjuryen teller like mye som stemmene fra folket. Tidligere «Musikkprisen»-vinnere er blant andre Highasakite og Ine Hoem.

– Det hadde betydd mye for oss å vinne denne, sier Pettersen som håper folk liker musikken deres og vil stemme på dem.

- Det virker som om dette er året hvor ting virkelig skjer for dere?

– Ja, man kan vel si det. Til nå har vi både spilt under Trondheim Calling, på Studentersamfundet, i Oslo og etter hvert skal vi ut på miniturné.

I STUDIOET: I fjor ga «Dröm» ut sin første singel. Nå jobber de for fullt med debutplata si. Her fra innspilling i studio i Oslo. Foto: Privat