Tromsøbandet Jadudah har det siste året spilt seg inn i hjertene til mange og enhver. Konsertgjengere over hele landet har kunnet se dem på store festivaler i tillegg til å høre dem på radiokanalen P3.

Les også: Nå kan du høre Jadudah på radio

Les også: Jadudah til Norwegian Wood

Annerledes

Nå nærmer de seg sin første fysiske albumutgivelse, men publikumsfavoritten «When I Sleep» blir ikke med på albumet.

– Den er nok ikke med, og vi blir nok å fremstå veldig annerledes enn det folk er vant til, sier gitarist Joakim Finstad Jenssen som er en snarvisitt i Tromsø mellom studiooppholdene i Propeller Music Division, hvor artister som Glueciefer, Motorpsycho, Skambankt og Åge Aleksandersen har spilt inn plater.

– Vi syns vi har fanget råheten vi utstråler live. I stedet for at vi har spilt inn ett og ett instrument har vi spilt sammen for å få det mer autentisk, sier Jenssen.

Les også: Til Oslo for å spille inn etterlengtet plate

La ut 150.000,-

Men uten plateselskap må bandet legge ut for studiooppholdet selv. Det har foreløpig kostet 200.000 kroner å lage platen, men mye gjenstår enda. Per dags dato ligger egenandelen på 150.000 kroner, men mer skal det bli.

– Det blir noen ekstra flybilletter, kost, losji og alt annet som kommer nå i ettertid. Vi har vært veldig flink å spare opp mens vi har reist rundt på turne, men det er klart det koster å lage album, sier Jenssen.

Les også: Arrangerer egen konsert

Kutter to låter

Tidligere har bandet gitt ut singlene «Echoes» og «When I Sleep», men bandet melder nå at de har mer enn nok materiale til å gi ut en variert og innholdsrik fullengder.

– Lyden er varmere og mer ekte enn våre tidligere utgivelser. Platen blir veldig variert og på en låt har vi nesten kuttet ut all gitar, sier Jensen som legger til at Jadudah i utgangspunktet er et gitarband.

Les også: Heftig høst i vente for Jadudah

– Jeg og Sverre Simonsen har måtte trekke oss veldig tilbake der og det tror jeg var bra. Vi har hentet inn strykere på noen låter og gjort det til et veldig helhetlig album. Det er i utgangspunktet 11 sanger, men vi vurderer å droppe to låter. Albumet «Dark Side of the Moon» av Pink Floyd er 42 minutter langt. Vi kan ikke lage noe som er lengre enn det, sier Jenssen.