Det melder festspillene i en pressemelding.

Sammen med den finske stjernesopranen, Tuuli Takala, skal NOSO altså åpne de tradisjonsrike festspillene, som blir arrangert for 51. gang til sommeren.

Les også: Fikk tilskudd på 1.000.000,-

Pianovinner

Sopranen ble utnevnt til finsk "Young Musician of the Year 2014" av Pro Musica Foundation i Finland, og har vunnet flere sangkonkurranser. Solisten debuterte som "Nattens dronning" i Mozarts "Tryllefløyten" på den finske nasjonaloperaen i 2013.

Les også: Fyller fem år

Med seg får de også vinneren av pianokonkurransen "Top of the World International Piano Competition" som holdes i Tromsø 19. juni. Konkurransen er for unge pianister mellom 17-35 år og holdes i Tromsø annet hvert år.

Temaet for åpningen vil være markeringen av Jean Sibelius 150. fødselsdag. Festivalen melder at det vil bli spilt mye musikk fra den finske komponisten.

- Sibelius' musikk er på mange måter synonymt med den finske nasjonalidentiteten, skriver festivalen i pressemeldingen.

Les også: Blir ny festspill-direktør

Finsk fokus

I anledning feiringen av Sibelius vil også to andre finske stjerner gjeste festivalen som starter 20. juni.

- Maria Kalaniemi, akkordeonist i verdensklasse, kjent for sitt melodiske, melankolske og vakre spill, utgjør sammen med trekkspillvirtuosene Lars Karlsson fra Sverige og Øivind Farmen fra Norge, den nystartede trioen Nordic Bellows. Sammen byr de tre fantastiske musikerne på nordisk musikk i Trondenes kirke.

I tillegg kommer joikeren Ulla Pirttijärvi.

Åpningskonserten vil bli ledet av dirigent Olaf Henzold.

Les også: Ny direktør for festspillene

Den finske solisten Tuuli Takala Foto: Jouni Harala